Anonim

Scotty Emerick och J.D. Sorensen sjunger den gamla skolan Don Williams för hemstadens publik

Jag vet att GATE: alltså JSDF kämpade här är en roman som sedan har anpassats till både en manga och två anime-serier. Eftersom jag just nu läser mangan undrade jag var jag var med animeversionen och romanen.

Jag har nått den punkt där de bekämpar elddraken, och jag skulle vilja undvika att skämma bort mig själv genom att titta på det sista avsnittet av säsongen som för närvarande sänds.

Så, vilka kapitel i manga / volymer i romanen anpassades av den första säsongen och vilka av de andra?

3
  • De anpassade kapitlen (åtminstone från romanen) är inte alla sekventiella. Det hoppas mycket över. Försöker du ta reda på vilket avsnitt du ska börja på?
  • Jag visste inte att de inte var sekventiella, jag förväntade mig att vissa delplottar kan ha dykt upp tidigare eller senare i de olika anpassningarna, är det så drastiskt? För att uttrycka det tydligt, ja, jag försöker förstå var jag ska börja om jag vill titta på anime.
  • Tja, det är bara mycket som hoppas över. >.

Okej, vad gäller saker där. Som nämnts i kommentarerna hoppar Manga över saker som fanns i böckerna och drar in sidorättningar från senare böcker ... och anime hoppar över saker som fanns i mangan. Men här är några '' line-up '' poäng. Jag kommer att lämna exakta detaljer om vad som händer i de respektive punkterna för att inte förstöra någonting, men du borde kunna sätta ihop saker därifrån.

Som det står är anime faktiskt längre bort i historien än mangan ... så när du lägger upp detta, om du inte vill förstöra mangan, sluta titta på avsnitt 18 (säsong 2, avsnitt 6). Så här är saker där saker stämmer.

Bok 1 - Anime avsnitt 1-10 - Manga kapitel 1-24

Bok 2 - Anime avsnitt 11-17 - Manga kapitel 25-46 (ish)

Bok 3 - Anime-avsnitt 18-aktuell (borde sluta på ep 24) - Manga Chapter 47-Current

Det finns totalt tio böcker där ute. Böckerna 1-5 är "huvudberättelsen" och böckerna 6-9 är sidoberättningar som fokuserar på en enda av flickorna som omger Itami. Bok 6 fokuserar på Pina, 7 på Rory, 8 på Tuka och 9 på Lelei. Böckerna 1 till 9 förekommer i kronologisk ordning. Bok 10 är en samling sidorättningar som förekommer på olika punkter i böckerna 1-9. Bok 10 inkluderade historien som inträffar i mangan men inte i anime där ...

Lelei blir sjuk på väg till Rondel; och Yao, Itami och Rory slutar slåss med odöda och en minotaur för att få botemedlet för henne

Bok 9 är avsedd att gå in i en "säsong 2" -serie av böcker (ännu inte släppt) som återvänder fokusen till Itami för att utveckla huvudberättelsen.

Förutsatt att du pratar om den sanna striden med Fire Dragon ... är du för närvarande motsvarande avsnitt 17 (S2, ep5).