Anonim

NASCAR DRIVER KYLE LARSON STÄNGT EFTER DUM KOMMENTAR - Dubbelrostat

Jag kan typ av handvåg eller fanwank ursprunget till saker som den upprörda ansiktsplantan eller venen som dyker upp när en karaktär är komisk arg, och till och med japanernas flaggfans kommer ut när människor vill heja på sina kamrater, men hur gjorde det svettdroppen kommer att karakterisera känslan av typ av generad kontrovers?

Jag kan inte komma på något logiskt bara baserat på spekulation. Är detta ett utväxt av manzai tradition, med tsukkomi och boke tecken?

3
  • Eftersom många människor (som jag) kanske inte känner till termer / begrepp som de du hänvisar till i ditt andra stycke redigerade jag det för att inkludera länkar som kan läsaren kontextualisera.
  • Det här är bara spekulationer, men det utvecklades antagligen från att rita en större droppe för att spara tid (eftersom en liten svettdroppe nära ögat vanligtvis användes) i manga (som i gamla Tezuka eller Doraemon-verk). Den stora, tecknade droppen kan ha populariserats relativt nyligen (under de senaste 20-30 åren?).
  • Anime tenderar att överdriva situationer genom att använda symboler så jag tror att det är något sådant.

Det verkar inte finnas något "officiellt" tillkännagivande för det, men jag tror att det är säkert att säga att eftersom Manga och Anime använder tunga symboler för att återskapa ett koncept eller en situation, fungerar svettdroppen på samma sätt. Med andra ord svettdroppe (se bilden nedan) är en hänvisning till det faktum att när människor känner sig oroliga eller känner liknande känslor blir de vanligtvis svettiga. Du förstår inte det där svettiga i verkliga livet, men igen, de är symboler.

Fler symboler som kan bevisa denna punkt:

  • De korsformade knäppande vener är en tydlig hänvisning till venerna som dyker upp och kan ses pulserande när du är nervös eller så tappar du det.

Källa

  • De röda kinder när du är generad (blod rinner), röd näsa när du är full (ja, näsan har den tendensen ibland när du blir full).

  • De saliv droppe när du är hungrig. Din mun blir vattnig i den situationen, eftersom den förutspår maten du ska äta. Mastication är det första steget i matsmältningen.

  • Ögonen formade som >.< som indikerar nervositet eller spänning. (Jag slår vad om att alla kan föreställa sig detta ansiktsuttryck).

Och så vidare. Det finns mer (som en början) på Wikipedia-sidan för Manga Iconography.

Jag gillar alltid att veta när och var något har sitt ursprung innan jag svarar på hur.

Som sagt, jag ställde samma fråga i slutet av 90-talet och fick veta att den kom från äldre videospel med karaktärer som var så små i storlek att de inte kunde göra några ansiktsuttryck med dem.

Det lät rimligt för mig, för jag kan inte tänka mig några anime på 80-talet som använder denna trope, men gör lite backtracking kan jag inte hitta några tidiga videospel med svettdroppar heller.

Jag vet att Sailormoon RPG i september 1995 har det, men det är för nu jämfört med manga och anime-exempel.

Det äldsta animeexemplet jag nu känner till är (ännu en gång) Sailormoon, direkt från fladdermusen från första avsnittet, mars 1992.

Det äldsta mangatexemplet är Sailor V, från början igen, vilket gör att denna trop börjar tillbaka åtminstone i augusti 1991.

Dock är den ven som poppar, även i Sailor V 2: a volymen äldre, minst lika gammal som Super Mario World som släpptes i november 1990.

Så det kan finnas ännu äldre exempel än detta. Om någon kan ange äldre exempel, gör det.

1
  • @Folatt Om du vill kan du flagga det här inlägget med "flagga" -länken och be en moderator att slå samman dina konton. Detta gör att du kan redigera dina inlägg utan att dina ändringar behöver granska (bland andra fördelar).