Anonim

長 岡 花火 大会 2012 年 2 日間 の 総 集 編 Nagaoka Fireworks Festival är den vackraste i Japan.

När jag undersökte min egen fråga Hur viktigt var uppfinningen av blått mot anime?, Landade jag relativt snabbt på Hokusai, som var en av de viktigaste anstigarna till Japonisme.

Japonisme, är studiet av japansk konst och konstnärlig talang. Japonisme påverkade konst, skulptur, arkitektur, scenkonst och dekorativ konst i hela västerländsk kultur

Även om Japonisme främst påverkade den europeiska konsten, påverkade den också den japanska konstscenen.

Så ledde Japonisme också till, eller påverkade skapandet av manga / anime som vi känner det nuförtiden?

2
  • Japonism, eller som fransmännen hänvisar till, japonisme, hänvisar till införlivandet av antingen ikonografi eller begrepp av japansk konst i europeisk konst och design. Mycket av Hokusai s populära hyllningar i väst är tack vare hans 15-volym illustrerade serie kallad "Hokusai Manga". I väst började det denna japonismvurm och gav mer eller mindre födelse till ett tidigt koncept som vi nu känner till som manga. Så påverkas inte så mycket japonism av manga utan snarare exponering för manga före kriget i väst, vilket påverkar olika konströrelser under den tiden, imo.
  • Detta är mer så omfattande som en konsthistorisk fråga än en specifikt om mangoimo före kriget.

Kort svar är nej. Utöver att göra världen medveten om det tidiga begreppet manga före kriget finns det lite eller inget att göra med modern efterkrigstid. Inflytandena är bara en fotnot i historien när det gäller europeiska konströrelser.

Efterkrigstidens manga som vi känner till som manga idag är helt annorlunda än den prototypiska mangan av typen, till exempel det sammanställda arbetet från Hokusa Manga.