Anonim

ögonblick som bevisar att ryuga bryr sig om gingka

I den senaste historien om Dragon Ball Super har nuvarande Zamasu dödats av Lord Beerus men lever fortfarande i framtiden. Det har fått höra att Goku Black är Zamasu i Goku's Body, medan Zamasu är den från det förflutna. Alla dessa saker verkar trassliga. Kan någon ge en enkel förklaring till hur alla dessa tidslinjesaker fungerar?

4
  • Anime känns som att den backade sig in i ett hörn här. Förklaringen var att Ringens tid tillät honom att existera oberoende av det förflutna honom som dödades av Beerus. Black förklarade att han var infekterad Zamasu som kämpade mot Goku, och det var det som fick honom att ta Goku kropp. Vad som var konstigt är att han avbildas ta Goku kropp under Farming session, som hände långt före Zamasus kamp. Det blir svårt att säga vilken som är vilken.
  • är det inte värt ett svar dock @ryan? som det är vad som anges i universum
  • @Thomas Om jag ville göra det till ett riktigt svar, skulle jag behöva mer tid än jag vill lägga in just nu för att göra det till ett bra svar. Jag antar att jag skulle kunna göra det till ett okänt svar, men jag är inte förtjust i dessa, och många människor straffar gärna sådana svar.
  • Förklaringen är egentligen ganska enkel och har varit någonting som vi har haft sedan den gamla Dragon Ball. Och det kallas hålet, plot-hole, plot-hålen som har utlöst massor av debatt i serien och kommer nu att fortsätta göra det sedan multiversitetsteorin har börjat.

Allt börjar med Trunks i Android-sagan

Future Trunks levde i en väldigt dyster framtid och backades in i ett hörn med Gohans död och hans Super Saiyan-omvandling inte var tillräckligt stark för att stoppa Android 17 och 18.

Så in kommer tidsmaskinen att gå tillbaka och rädda Goku från att dö av ett hjärtvirus.

När Trunks reste bakåt genom tiden skapade han en förgrenad tidslinje. Låt oss kalla den nuvarande världen för värld A (där Trunks pwns Mecha-Frieza)

och den andra världen B (Androids wrecking s ***). Nu påverkar inget Trunks i någon av världarna den andra eftersom de är två separata tidslinjer.

Eftersom Trunks bröt tabun i stor tid genom att gå bakåt.

Det nämndes i Super att när som helst som reste omvänd, föddes en tidsring för att ge representation av ett nytt universum som skapas.

Spola framåt till Dragon Ball Super

Nu i DBS återupplivades Buu aldrig i värld B eftersom trunks dödade Babidi och Dabura på grund av en kraftbuff han fick från träning med Supreme Kai och Kibito med Z-svärdet.

Det avslöjas emellertid i mangan att striden med Dabura tog en kraftig nedgång, eftersom inte bara Z-svärdet blev sten och utplånade (t.ex. morfar Supreme Kai förseglad i det dödades),

men Dabura dödade Kibito

och Babidi dödade Supreme Kai.

Vi vet redan att ingen Supreme Kai = ingen gud för förstörelse aka ingen Beerus eftersom deras existens är en uppsättning. Som också motsvarar inget Whis eftersom Whis är en ängel som existerar enbart för att tjäna förstörelsens gud. Detta betyder också att Potara Fusion och Elder Kai-upplåsningsförmågan inte finns i värld B.

Så när man tittade på Gowasu i värld B, visades det i anime att han mördades av Zamasu som tog en tidsringning och samlade Super Dragon Balls och önskade Goku's kropp.

Med den tidsringen gick han till det förflutna i värld B.

Det är där saker och ting blir ickiga

Eftersom Black gjorde omvänd resa som Trunks, skapade han en ny tidslinje. I denna värld C var han fortfarande gammal Zamasu men planerade att döda Gowasu eftersom han just hade sparrat med Goku.

Black dödade Gowasu för en andra gång och påverkade hans tidigare jag att gå med honom. Den här tidens värld B-tidens Zamasu samlade Super Dragon Balls och önskade en odödlig kropp. Med det fick odödlig Zamasu en ny tidsring från Blackts vändning som gjorde det möjligt för dem båda att gå tillbaka till värld B och döda alla gudar i varje universum i den tidslinjen.

Den riktiga sparken i kotletterna

Så Beerus fick reda på det, blev arg och dödade Zamasu i värld A. Det betyder ingenting av två anledningar: För det första spelar Beerus handlingar ingen roll i den här världen eftersom Trunks redan skilde tidslinjerna tillbaka i Dragon Ball Z; för det andra, även om Gud påverkade tidslinjen annorlunda av någon fantasi, spelar det ingen roll på grund av kraften i tiden.

PLOTHÅLLEN HÄR FÅNGAR DE

  • Vad hände med universum C?
  • Vad hände med jorden i universum C? Eftersom det i så fall skulle finnas två trunks (jag har ingen aning om vad flertalet av trunks är).
  • Varför fanns det 5 tidsringar i avsnittet som Gowasu avslöjade dem? Trunks har inte hoppat fram och tillbaka 5 gånger. Eller har han det? Vad är också skillnaden mellan en grön ring och en vit ring?

OBS: Detta är anledningen till att när anime gräver sig i flera vers, tidsresor, blir det alltid dåligt såvida det inte är Steins; Gate. <3

EDIT: Slutligen klar !! Att få alla dessa skärmdumpar var besvärligt men jag tror att mitt svar är så grundligt som det kan bli.

EDIT: Avsnitt 67 av Super avslöjar varför det finns så många tidsringar. Svaret är: 2 för trunks, 1 för cell, 1 för svart, 1 för Beerus och 1 för Whis = 6 tidsringar som visas nedan.

8
  • 3 Cell reste också tillbaka i tiden, så det är möjligt att Cell också skapade ett alternativt universum.
  • 1 Reste inte Z-krigarna tillbaka i tid och rum för att bekämpa Saiyans (som träning) i den hyperboliska tidskammaren?
  • 1 @KazRodgers Saiyans var redan en art med bara fyra medlemmar vid den tiden, inklusive Goku (men inte Gohan). Att de är framtida Saiyans är mycket osannolikt, och jag trodde att det uttryckligen angavs att de var från det förflutna.
  • 2 @zibadawatimmy Nej, det var faktiskt inte den hyperboliska tidskammaren. Det var pendelrummet och det gör att sinnet kan projicera till vilken tidpunkt som helst. Det är inte fysisk tidsresa. Referens här: dragonball.wikia.com/wiki/Pendulum_Room
  • 1 @KazRodgers Minst en gång till kan också tillskrivas Trunks. Två ringar är från första och andra gången Trunks reste till det förflutna. En tredjedel skapas av Cell när han reste till det förflutna. Men något märkligt händer under Cells resa till det förflutna eftersom Cell interagerar med Trunks före hans andra returresa till framtiden. Av denna anledning skapar Trunks en ny filial i framtida tidslinjen när han åker hem efter Cell Games.

Du fick världarna blandade, World B Zamasu träffade aldrig Goku och skulle inte ha någon anledning att använda Super Dragon Balls för att önska att Goku bytte kropp med honom, det är Zamasu från världen skapad när Whis använde sin tidsmässiga övergång för att gå tillbaka så Beerus kunde döda Zamasu innan han dödade Gowasu. Från Zamasus synvinkel dödade han Gowasu med Beerus och Whis trodde att de hade dödat honom, ingen var där för att hindra honom från att samla Super Dragonballs och önska Goku kropp som han avundades efter att ha sparat med honom i universum 10 och använt tiden ring skapad av Trunks som delade tidslinjen för att berätta Goku om Androiderna eftersom den världen inte hade någon Supreme Kai och därför ingen Beerus, som var den enda med viljan som var tillräckligt kraftfull för att stoppa honom. Han gick sedan runt och dödade de övre tio universernas högsta Kais (han hade redan dödat Gowasu och därmed universums 10: s förstörelsegud)

En gång i Future Trunks 'tidslinje träffade han Zamasu i det universum och hjälpte honom att döda Gowasu och samla dragonballs och önska om odödlighet och sedan ett år senare önska att Dragonballs skulle förstöras.

Gröna är de alternativa tidslinjer som skapas. Vit är originalet. Det skulle vara intressant att se om någon hittar en Goku från en annan tidslinje (när han räddades av Trunks och innan Trunks återvände) för att bekämpa denna Goku. Uppenbarligen är Goku nyckelspelaren som skruvade upp allt när hjärtsjukdomen inte dödade honom.

1
  • Kan du utarbeta eller ge mer detaljer?

Så strikt taget är den ursprungliga och oförändrade tidslinjen att framtida trunkar kom från första gången, med en död av hjärtattack-Goku, alla dödade av androider, sedan trunks förstörde androiderna och så småningom dödades av Cell som övergav tidslinjen efteråt, det vill säga en jord utan superbeings alls. Så Kaioshin har ingen att anställa för att stoppa Babid .

Cellresor tvingade Trunks att stanna i nuvarande tid och träna med Vegeta så han skapade en annan framtid om han trampade alla (till och med Cell) tills Black dök upp, den här upprörd tidslinjen raderades så småningom av Zeno-sama.

1
  • enligt detta skulle zamasu inte ha varit en dålig kille eftersom alla på jorden redan var döda eftersom de dödades av Cell så det fanns inget behov av Zamasu att bli ond