Anonim

Krigsvision / profetiskt ord från Jesus den här a.m.

Slåss mot bröderna Elric i ett tidigt avsnitt av FMA: Brödraskap anime hårdnar Greed så småningom hela kroppen, vilket gör honom ogenomtränglig för skador förutom att direkt överföra hans pansarhud.

Senare i showen har girighet flera slagsmål mot fiender som inte använder alkemi, och därför borde han ha en enorm fördel över dem. Men han hårdnar aldrig igen hela kroppen han nästan alltid pansar sina lemmar, men hans bröst, nacke och huvud förblir alltid sårbara och dessa svaga punkter hamnar alltid på att utnyttjas.

Vi ser honom använda sin fulla makt igen i avsnitt 58 i en kamp mot några namnlösa mooks, direkt efter ett nästan totalt nederlag i en viktig duell där han bara skyddade sina armar.

Varför rustar aldrig girighet sig helt när det faktiskt betyder något?

1
  • 3 enkla ord. Tomt framkallade dumhet. Inget mer att säga egentligen.

Det finns några saker i spel här.

Kom ihåg att i den senare halvan av serien delar Greed sin kropp med Ling, hans "värd".

Girighet tvingas ofta att dela kontrollen över sin kropp som ett resultat; hans värd är en mycket överlägsen kämpe mot vissa motståndare senare i serien. Men hans värd har ingen kontroll över härdningen av skölden. Så, girighet lägger på skölden och låter sedan sin värd ta över (eftersom han är en överlägsen krigare). Sannolikt anledningen till att girighet inte helt täcker sin värd är att det kommer att minska hans fart och smidighet. (När du kämpar mot "namnlösa mooks" behövs inte avancerade stridsförmåga, så girighet behåller full kontroll.)

Relaterat till ovanstående punkt, senare i serien, kan skölden symbolisera hur mycket av kroppen girighet som faktiskt kontrollerar. Eftersom girighetens värd oftast kontrollerar i en kamp kan hans ansikte som består av hud representera detta.

Det är också värt att notera att delar av kroppen som inte täcks av skölden kan läka sig själva.

Och den sista punkten är personlighet; Girighet är käck och förgäves och gillar att människor ser honom som han är. Eftersom hans sköld förvandlar ansiktet till något mer robotiskt och tandat, föredrar han att inte använda det.

Jag är ledsen att svika dig, men jag har hållit tillbaka. [The Complete Ultimate Shield] döljer mitt stiliga ansikte, så jag försöker att inte ha det så mycket.

Girighet, Broderskap avsnitt 13, 18:33

2
  • Det finns också kampen där Original girighet fångas (där han bara kämpade med sina egna förmågor). Jag antar att förklaringen där skulle vara att han fångades oförberedd och demonterades innan han kunde ändra sitt misstag?
  • @Fadeway Ja, jag tror det. Eftersom hans motståndare skyndade honom och stakade honom så många gånger i hans svaga punkter överraskande (han är verkligen snabbt) hade han inte möjlighet att härda sin kropp helt.

det finns faktiskt ingen ursäkt 1 de säger aldrig att hans rustning saktar ner honom, om något skulle det öka hans hastighet för i hans pansarform skulle han vara mycket starkare och därför naturligtvis snabbare, för 2 girighet är girighet är han inte dum. senare när man kämpade med bradley utanför central girighet skulle ha känt till Bradley's eye och borde ha helt inneslutit lin kropp och de säger aldrig en gång att han inte kan göra det medan han lät lin ta kontroll.