Anonim

ATTACK ON TITAN - Live-Action - Trailer 2 (Official)

Jag har nyligen avslutat hela Toaru Majutsu no Index och har börjat titta på Toaru Kagaku no Railgun. Jag är för närvarande i den andra säsongen av Railgun S, där vi får mer detaljer om Sisters-projektet än den första säsongen av Index gav oss.

Det visas att Misaka överlämnar sin DNA-karta till en forskare i ung ålder eftersom hon tror att den kommer att användas för att bota muskeldystrofi. Hon ser väldigt ung ut här och verkar vara yngre än Last Order / 20001 och placerar henne ganska fast i grundskolan.

Under hela serien sägs det upprepade gånger att Misaka är någon som kom till nivå 5 genom sitt eget hårda arbete och började som nivå 1 precis som många andra studenter i akademistaden. Logiskt sett skulle det innebära att hennes uppstigning till berömmelse och makt är ett något nytt fenomen, och att hon inte är genetiskt utsatt för att bli en stark esper.

Således är frågan jag har varför forskarna ville använda sin DNA-karta för Sisters-projektet, när hon borde ha varit avgjort genomsnittlig i ung ålder, och inget exemplariskt som hon var under anime. Visst hade det funnits bättre alternativ, som att klona Accelerator själv?

Jag har inte läst romanerna, så jag hoppades kanske att någon med mer fördjupad kunskap om Toaru-universum kunde fylla i mig.

Om jag minns rätt antyds en förklaring till detta av Mugino senare i S, även om det behandlas mer detaljerat senare i romanerna. Kort sagt, Misaka valdes på grund av något som kallades Parameterlista.

Det visar sig att vissa människor faktiskt är mer benägna att vara speciella än andra. Academy City upprätthåller en databas som kallas Parameter List, som verkar innehålla förutsägelser / prognoser om hur mycket potential en esper har. (Databasen hålls hemlig för att förhindra social oro). Med hjälp av informationen i denna databas prioriterade staden utveckling och resurser gentemot barn med högre potential, eftersom dessa barn skulle ge en högre avkastning på investeringen.

Så forskarna tog Misakas DNA-karta även om hon bara var en nivå 1 vid den tiden eftersom hon förväntades nå en hög nivå baserat på Parameterlistan.

3
  • 1 Ah det är vettigt att jag precis avslutat Railgun S och jag kommer vagt ihåg att någon sa att Misaka alltid hade de bästa resurserna, men jag tror inte att Parameterlistan nämndes i anime. Tack!
  • Så Misaka är faktiskt begåvad att bli bra esper? Det är ganska ironiskt med tanke på hur hon kritiserar människor som söker level-up-objekt eller pratar om tiden då hon var nivå 1 under första säsongen.
  • @ Hp93 Ganska mycket: P