Anonim

Paul's Letters 06 First Corinthians 1-7 - Eyewitness Bible Series

I det första avsnittet av Serial Experiments Lain, precis i början, säger någon:

Varför? Varför kommer du inte? Jag önskar att du skulle komma hit.

Jag antog att jag var Chisa Yomoda, men jag är inte helt säker. Vem adresseras och är talaren Chisa eller någon annan? (Eller är det här kanske helt enkelt något infogat för "atmosfär" som inte har ett uttryckligt svar?) Inom ramen för berättelsen verkar det vara vettigt för adressaten att vara Lain, men jag är verkligen inte säker.

1
  • Jag tror att frågan riktar sig till alla som hör den. Ligga, oss tittare och alla i anime-universum som ser detta på nätet. Det är ett utmärkt sätt att stämma i atmosfären, ja.

Efter att ha kommit mycket längre i min omklockning av Serial Experiments Lain verkar det som att det "rätta" svaret ligger i linje med kommentaren från user1306322. I början av de flesta avsnitt (med undantag för 10, 11 och 13) säger någon några korta rader, som den ovan, eller som:

  • Du har hört talas om en tjej som heter Lain, eller hur? Lain of the Wired. (Avsnitt 3)

  • Jag behöver inte föräldrar. Människor är helt ensamma. De är inte kopplade till någon annan alls. (Avsnitt 4)

  • Om du vill vara fri från lidande bör du tro på Gud. Oavsett om du tror på honom eller inte, är Gud alltid vid din sida. (Avsnitt 9)

Ett undantag är i avsnitt 12, där det verkar finnas ett utbyte istället mellan vad som verkar vara Lain och möjligen antingen hennes mamma eller dockfiguren som hon adresserade ett par avsnitt tidigare.

Med tanke på detta och det faktum att frågan vid inledningen av det första avsnittet liknar de "inledande raderna" i senare avsnitt, verkar det mest rimligt att dra slutsatsen att frågan i början av det första avsnittet är tänkt att stämma atmosfären , och att mottagaren av frågan är, som påpekas av kommentaren, den som hör den (tittaren, personer i Wired, Lain, etc.).

Jag kan fortfarande inte helt identifiera talarens fråga i början av det första avsnittet, men det verkar värt att notera att talaren för "inledningsraderna" verkar variera beroende på avsnitt. (Jag är inte helt säker på detta eftersom det här kan vara samma röstskådespelerska / karaktär som talar linjerna, men med en annan böjning).

1
  • 1 Jag tror att den andra personen som talar de här linjerna kan vara flickan som begick självmord eller någon från Wired. Jag tror att det betyder att en person kan gå samman med folkets kollektiva samvete (Wired i detta fall) och en viss åsikt eller synpunkt kan spridas till andra. Raderna i början av avsnitten kan vara den allmänna tanke som förmedlas av den ursprungliga personen, även om de inte längre lever. Något sådant.