Anonim

Bit! Nej, kapten Chunk! - The Other Line (officiell musikvideo)

Efter att Naoi tagit kontroll över studentrådet börjar hon använda dem som sköldar mot stridsfronten eftersom de, som Yuri sa, inte kan attackera NPC.

Jag skulle få om det var en moralisk grund de stod men i klimaxen ser vi att ett antal killar som följer Naoi höll vapen. Visst att de kanske inte kan dödas men det verkar dumt för dem att hålla tillbaka mot stridande.

Finns det en anledning till att Battle Front inte kan bekämpa beväpnade NPC?

Som jag förstår är det bara en del av deras moraliska kod att aldrig bekämpa oskyldiga inklusive NPC. Jag vet inte varför men de säger "får inte" så det måste vara en regel och det är SSS så det kan inte vara ett "Guds ord".

Det finns (såvitt jag vet anime och fan-wiki) ingen kanonförklaring. Kanske ger de respekt för möjligheten till riktiga AI eller att de inte kan vara 100% säkra på att inte missbedöma en människa för en NPC.

När skuggorna uppträdde hade de inga problem med att bekämpa dessa muterade NPC: er, men vid den här tiden kunde de vara säkra på att inte ta itu med en människa som medvetande eller en riktig människa.

Eftersom det ska vara en kärlekskomedi så det måste ha några dumma stunder där inne, annars blir det bara en romantik.

1
  • 3 Generellt sett, såvida inget annat anges, besvaras frågor som denna bäst av ett universumsvar. Producenternas överväganden när de skapar verket är också ibland intressanta, men i slutändan en annan fråga.