Anonim

Grace Under Pressure - \ "drunknade \" officiell musikvideo

I Anime Fullmetal Alchemist 2003, i avsnitt 45, säger hon att hon letade efter Homunculi efter en Philosophers Stone, för utan Hohenhiem kunde hon inte skapa en själv. Men varför?

Behövde hon kunskap som bara Hohenheim hade eller var hon helt enkelt inte stark nog för att göra det? För i ett ögonblick av Dante och Hohenheims historia gjorde han allt arbete, vilket tyder på att hon kanske behövde kunskap eller styrka eller båda, till exempel vad Transmutation kräver, men jag är inte säker.

Ett svar skulle mycket uppskattas.

Anledningen till att hon inte kunde är helt enkelt på grund av risken. Omärkta spoilers följer.

Kom ihåg att Hohenheim nästan dödades av processen under deras första försök att skapa en filosof. För att hindra Hohenheim från att dö, använde Dante alkemi för att fixa sin själ till en annan kropp.

På grund av denna risk visste Dante att hon behövde ett sätt att överleva processen för att skapa en annan filosof. Det innebar att hon antingen behövde någon annan som skulle slutföra processen - så att hon inte skulle dö - eller någon som kunde rädda henne efter att processen var klar.

Eftersom alkemister med ovannämnda färdighetsnivåer är sällsynta, och de som har sådana förmågor sannolikt inte skulle ha hjälpt en misstänkt gammal dam (eller ung dam, i slutet av FMA), Dante behövde (och litade på) bara Hohenheim för att hjälpa henne att slutföra processen.