Anonim

Anime Mix - Jag älskar dig

I början av Gintama nämns tydligt olika svärdförbud men Shinsengumi bär ständigt runt svärd. Varför är det tillåtet?

Gintamas inställning är en blandning av fiktivt intergalaktiskt universum (som kan skildra utlänningar som kommer till Japan under den eran) som hänvisar till den faktiska Japanska historiska eran specifikt Bakumatsu-perioden.

År 1876 förbjöds samurai att bära svärd. En stående armé skapades, liksom en polisstyrka. Denna "svärdjakt" utfördes av, skenbart, olika anledningar, och säkert med andra metoder än de från flera århundraden tidigare. Ironiskt nog gjorde kanske denna svärdjakt ett slut på klasssystemet medan de tidigare var avsedda att fördjupa skillnaderna mellan vanliga och adliga. I slutändan var dock resultatet av denna svärdjakt detsamma som resultatet av dess föregångare; jakten säkerställde att de enda vapnen var i händerna på den regerande regeringen och inte var tillgängliga för potentiella avvikare. https://en.wikipedia.org/wiki/Sword_hunt

Under denna tid är Shinsengumi den speciella polisstyrkan som finns för att skydda regeringen. Så det är precis detsamma som nu där militären och polisen kan bära vapen men vanliga människor behöver certifikat för att kunna bära vapen lagligt.