Anonim

Hemköpsmyter debunked

När Alucard visar sin makt tenderar han att visa flera extra ögon. Jag undrar om detta betyder något. Jag har sett denna trope i annan anime tidigare när någon eller något visas som kraftfull och läskig. Jag vill veta om det finns någon djupare mening än så.

2
  • Den var bra. Tror dock inte att det finns något svar på det
  • inga artiklar som länkar direkt men kan ha att göra med den judiska religionens version av dödsängeln - avbildas för att ha många ögon eftersom anime också visar användningen av artiklar och ord relaterade till religion books.google.com/… hittat med lite googling för en karaktär med flera ögon

Alucard har så kallade release-stater som gör honom mindre svag. I mangan (kapitel 9, sida 23), när han använder dem första gången, kan du tydligt se att många ögon öppnar sig för hela hans kropp. Ögonen som du ser på bilden är sannolikt samma. Anledningen till att han har dem är okänd.

Det kan vara så att alla dessa ögon tillhörde andra människor som han konsumerade under sin livstid. Detta är dock bara ett antagande.

3
  • Frigivningstillstånden gör honom inte mer kraftfull, de gör honom "mindre svag", och tar bort begränsningar som ställs på hans makt gradvis upp till nivå 0.
  • @MadaraUchiha ja det stämmer. han är till mäktig till att börja med, jag vill inte se en strid från er två mot varandra;)
  • Jag har faktiskt haft en mycket lång debatt om det med två av mina vänner. Kom och prata om du vill diskutera det :)

Så som jag förstår det är att vampyrerna i Hellsing-serien (åtminstone Alucard och Seras) har ett tredje öga. Detta gör att de kan se saker mycket bättre än en människa. Kanske har Alucard flera "tredje ögon" som gör att han kan se attacker från alla håll.

Det är ungefär som hur folk säger att mamma kan se bakom huvudet.

Prenote: i Amerika använder vi vanligtvis munnen för att beteckna andras känslor, men i Japan och andra orientaliska länder ser de i allmänhet på ögonen eftersom det är svårare att fejka. Således kommer ordspråket, "ögat är fönstret för själen."

Med detta sagt tror jag att Hellsing tar det ett steg längre, det är att ögonen är själen.

Vampyrer sägs ha ett tredje öga som låter dem få nära kroppsupplevelser när de använder det, och jag tror att skillnaden mellan en vanlig vampyr och Alucard är sättet de matar på.

För de flesta vampyrer är den enda själen som de kommer att acceptera i sitt väsen sin egen, därför är det enda ögat de får den tredje. Detta gör att Alucards förakt för att de inte är en riktig vampyr. Emellertid accepterar Alucard de själar som han matar på i hans väsen som möjliggör tillväxt av ytterligare ögon och ytterligare kraft.

Därför är ögonen vi ser i showen bara några av de människor han har förtärt och accepterat.

Det är ändå bara min åsikt.