Anonim

SUPERPRODUKTIVT REN MED MIG! GÖR LISTA & SJÄLVVÅRD - RENGÖRINGSMOTIVERING | Emily Norris

I avsnitt 10, som i sig kallas "Heltidsanställning är ett kryphål i lagen för att sänka lönerna " eller ... ... Seishain tte Oky ry o Yasukusuru Tame no H no Nukeana (i huvudsak hämtad från dialogen)

När man hänvisar till varför Nene inte kan arbeta som lektestare på helgerna, diskuterar de:

Aoba: Varför kan inte deltidsarbetare arbeta på helgerna?
Kou: Åh, det beror på företaget, men de betalas per timme, så om de arbetade övertid och helger skulle de få betalt mer än du, Aoba.
Aoba: W-Vänta lite! Är det att vara heltidsanställd bara ett kryphål för att sänka lönerna?
Kou: Vi kan prata om det någon annan gång.

Vad hänvisar detta till? Är det något som också gäller den västra världen eller någon form av affärslag i Japan?

Om man är tjänsteman får man vanligtvis inte övertid. Aoba är förmodligen tjänstemän, så som många heltidsanställda får hon inte övertid.

Men som deltids- / vikararbetare skulle Nene sannolikt få övertid, varför hon skulle kunna tjäna mer än Aoba.

Som ett allmänt exempel arbetar videospelprogrammerare längre timmar till mindre lön jämfört med programmerare i mer "själlösa" branscher.

De har vanligtvis relativt mer passion för sitt arbete än de från de flesta andra branscher. Tyvärr finns det företag som gärna utnyttjar det för att sänka lönerna.

4
  • 3 Är detta Japan-specifikt? I Europa, särskilt Tyskland, kommer ett heltidsjobb att inkludera ett antal arbetstimmar i kontraktet (eller någon annan, likvärdig åtgärd; om det inte finns något, är jag ganska säker på att en standard antas) och allt ovanför det är övertid och måste antingen betalas ut eller minskas genom att ge arbetstagaren mer ledig tid. Tbh, jag vet dock ganska mycket inte hur resten av världen ser detta lagligt.
  • 3 Detta är bara en allmän förklaring, om du letar efter specifika detaljer, prova Workplace.SE.
  • 7 @ Jan Generellt sett är EU-staterna mer progressiva när det gäller arbetstagarnas rättigheter än antingen USA eller Japan. I både USA och Japan betyder "tjänsteman" ofta "oändlighetstimmar per vecka".
  • @Jan Det är inte sant i hela Europa - även om det vanligtvis är sant för lägre betalda jobb eller jobb som skyddas av kollektivavtal. Men för chefsjobb eller bättre betalda yrkesjobb som advokater eller konsulter anses övertid vanligtvis vara inkluderat i normal lön. Var en playtester sitter i Europa i detta avseende vet jag inte riktigt.