Anonim

12: Dr. Anthony Esolen: Vem brände ner kulturen, varför och vad nu?

I flera avsnitt diskuteras sanity av karaktärerna. Det finns till och med en solskyddsmedel för att skydda sinnet mot UV-strålar.

Vad är syftet med sanity i anime? Varför är det ett återkommande tema?

1
  • Jag menar, det hela är en pastiche på Lovecraft, och människor som blir galen när de ställs inför otydliga fasor är en vanlig sak i Lovecrafts skrifter. Svarar det på din fråga, eller frågar du något annat?

Haiyore Nyaruko-san är baserad på Lovecrafts mytos, som inkluderar begreppet Eldritch avsky. Det har sagts att när man tittar på eller till och med tänker på sådana styggelser kommer de långsamt att förlora sin förnuft eftersom de är bortom förståelsen. Många av karaktärerna i hans verk underkastar sig vansinnigt, långsamt men säkert. Det är ett vanligt tema att dessa karaktärer är sårbara och ömtåliga och håller jämna steg med att hans andra tema om mänskligheten är obetydlig jämfört med universums stora plan.

Det är ett återkommande tema i anime eftersom det bygger på ett verk som har förlusten av sanity som ett återkommande tema.

Det bör också noteras att Nyaruko är en mytos satir. Många av troperna och teman i anime är mycket överdrivna på grund av detta. De är hyperboliska för att uppnå en komisk effekt.

När det gäller Sanity-poängen kan det hänvisa till de många brädspel som har ett Lovecraftian-tema. Brädspel som Förräderi på House on the Hill skulle bara vara ett exempel, eftersom det använder sanity-kontroller som en del av sitt spel.

Källa

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lovecraftian_horror
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Nyaruko:_Crawling_with_Love
4
  • Men hur skulle det förklara den ständiga hänvisningen till sanitetspunkter? Vad skulle vara sanity poäng?
  • Jag trodde du frågade om sanity och inte bara sanity poäng. Jag tror att det bara avser brädspel som använder Lovecraftian-teman. Jag kan inte riktigt identifiera något specifikt brädspel eftersom mycket använder begreppet sanity poäng, men spel som Betrayal at House on the Hill skulle vara ett exempel.
  • Bara peka dig för att göra ditt svar lite mer komplett. XD
  • Det "kanoniska" exemplet på ett spel som använder SAN-poäng är Call of Cthulhu. Min förståelse är att Call of Cthulhu var en ganska stor sak i bords-RPG-communityn. Jag är inte säker på om det var det första spelet som använde SAN-poäng; det kan vara värt att fråga en fråga på Rollspel.