Anonim

Vad är en rumpa? - Gal Gun: Double Peace # 4 - No Talent Gaming

Vissa människor tycks tro att titta på anime är weaboo-ish. Så är det en allmän uppfattning, eller är den uppfattningen felaktig?

5
  • Jag röstar för att stänga den här frågan som off-topic eftersom den inte främst handlar om anime i samband med frågor som rör direkt anime, utan snarare relaterar till sociala interaktioner som kan påverkas av konsumtion av anime, vilket är IMO utanför räckvidden.
  • @ Vogel612 Vi accepterar några frågor om fandom, t.ex. konventionfrågor, så IMO skulle detta vara i ett grått område, förutom att det är väldigt mycket opinionsbaserat / diskussionsorienterat. Som sådan har jag röstat för att stänga på den grunden.
  • @Unihedron Personligen bryr jag mig inte riktigt. Jag tittar mycket på anime och varifrån jag kommer ifrån, gör ingen riktigt något. Men när man reser till andra länder, särskilt USA, och bor där en tid, verkar denna uppfattning komma upp. Jag är nog bara försiktig så att jag inte lockar oönskad irriterande oönskad uppmärksamhet.

Jag skrev mer om detta på min blogg - Weeab.eu, här är en sammanfattande version.

En weeaboo är i allmänhet en förolämpande term, en weeaboo är någon som älskar anime och irriterar andra med deras njutning. I allmänhet saker som att skrika som om du tänker, skriker när du ser dina anime-fans, etc. Du kan nog förstå varför människor inte uppskattar det.

Som förolämpande termer går är det ganska vanligt att de som brukar använda det inte vet så mycket om mediet - Precis som hur du kan märkas som en goth om du bara gillar skjortor med skallar på, eller som en nörd om du gillar Star Wars - har subkulturer mycket mer än vad som syns.

Och om du vill vara teknisk betyder det bokstavligen ingenting - Den ursprungliga termen har förmodligen skapats från serietidningen från Perry Fellowship, utan sammanhang:

Men du kan egen den termen lika mycket som nördar och nördar kan äga sina etiketter och göra det till en positiv sak. Precis som jag har gjort genom att ta det bloggnamnet: P

Vissa människor gillar etiketter, andra inte - gör vad du föredrar. Om du gillar något, låt inte andra säga att du inte ska njuta av det! :)

För att svara på den fråga du faktiskt ställde: Visst att de är besläktade - men precis som hur fotbollshooligans är relaterade till fotboll.

4
  • Det intryck jag har fått är att termen används mer för icke-japanska (eller möjligen icke-östasiatiska, till viss del) som är tillräckligt gamla och investerade i icke-"vanliga" titlar. (t.ex. tvivlar jag på något sätt att någon skulle beskriva en grundskolestudent i Östasien besatt av Pretty Cure / etc.-franchisen som en weaboo.)
  • Det är definitivt bara en term i den engelsktalande världen, vanligtvis när du hänvisar till japanska använder du 'otaku'. Det är en ganska lös term, men jag ser det vanligtvis förknippat med människor som inte har sett många icke-vanliga titlar. Jag ser att icke-vanliga användare också hänvisar till sig själva som 'otaku'
  • 2 Tack för tankarna killar. Jag antar att jag är immun mot den här etiketten eftersom jag främst är asiatisk. LOL. Jag ogillar etiketter, jag använder dem inte på andra, (kanske gör jag det, men på ett mycket undermedvetet och väldigt diskret sätt - jag imponerar inte på dem), och jag vill verkligen inte använda det på mig också. Som jag sa ovan är jag nog bara försiktig så att jag inte lockar oönskad irriterande oönskad uppmärksamhet när jag reser till västländer som använder denna etikett.
  • 1 Eftersom frågan har stängts och ditt svar är ganska uppriktigt och lugnande kommer jag att rösta om det accepteras. Tack igen!