Anonim

Lejonet visar turister varför du måste stanna inne i din bil - senaste djurliv

I denna GIF från rengöringsmontaget i Kikis leveransservice, såg hon städa henne genom att översvämma golvet och skura ner det:

Är det här ett riktigt sätt att rengöra trägolv? Skadar det inte träet? Skulle inte vattnet sippra igenom sprickorna? Är hon inte ovanför bageriet?

Det här är dumma frågor att ställa men jag är nyfiken på om det här är en riktig teknik eller konstnärligt val av överdriven animering.

2
  • Det finns en fråga och svar om detta men på japanska, även om jag fortfarande är lite skeptisk till deras svar utan att undersöka mer (också, för närvarande har jag inte tillräckligt med tid, så någon kan gärna utöka detaljerna från källan om det hjälper) .
  • Det finns en trope i anime som heter "Sprint Scrubbing" där karaktärerna inte använder moppar för att rengöra golvet, utan använder en våt handduk och sprintar över golvet för att skrubba den. Kanske är golvet förvättat för bekväm och smidig skrubbning. Denna trope ses ofta i Ghibli-filmer som "My Neighbor Totoro", "Spirited away" och "From Up the poppy hill". Så det kan finnas en koppling mellan denna åtgärd och Ghibli-filmer.

Hon skrubbar golvet. Det är ett mycket vanligt sätt att rengöra golv - en sökmotor visade upp många bilder som visar människor som gör just detta för att "skrubba golvet." Med tanke på att vattnet är på det bara på kort sikt är skadan inte omfattande även under många år.

Det kan läcka, som alla andra vattenutsläpp, om golvet inte är vattentätt.