Anonim

#dbzlegends // JOKERXRAGE ♥ ️ // DRAGON BALL LEGENDS GAMEPLAY - 1 // GOGETO SUPER SAIYAN

Under hela historien spelar karaktärerna ofta kortspelet med varandra.

Vilken typ av spel eller spel spelar de? Vad är reglerna?

De spelar Daifugo, ett japanskt kortspel (1). Spelet är känt som "Rich Man, Poor Man" i den engelska versionen.

Reglerna beskrivs i denna Wikipedia-artikel, men för att uttrycka det kortfattat:

Det finns fem specialtitlar för spelare under spelet, allt från "den stora miljonären" ner till "de extremt behövande", baserat på hur varje spelare presterade i föregående omgång. För den första omgången börjar alla på medelranket, "the commoner".

Alla sitter enligt deras titel. Den "stora miljonären" blandar alltid och delar ut korten (52) till spelarna. Efter att korten delats ut finns det en period med "beskattning" där de "fattiga" spelarna överlämnar sina starkaste kort till de "rika" spelarna och de rika spelarna skickar tillbaka sina dåliga kort till de fattiga spelarna.

Daifugo använder tricks, som i Spader eller Bridges under spel. När spelarna har slut på kort är de ur spel för omgången. Spelaren med de starkaste eller mest korten i slutet av omgången blir den nya "grand miljonären", med resten av titlarna efter baserat på antalet kort eller kvarvarande kort i handen.

Vinnaren är vanligtvis den spelare som är "den stora miljonären" i slutet av spelet.

1
  • Detta spel kan vara bättre känt för Anglophones som "President" eller "Asshole", eller (med saker tillagda) "The Great Dalmuti".