Anonim

Fjärrkontroll för billarm

Till exempel slogs säsongens slut i Dragon Ball Z, striderna mellan Eva och änglarna i Neon Genesis Evangelion. Jag har märkt det i mycket fler saker men de är de senaste i mitt minne.

När en kamp uppstår, desto mer skada som görs på något, även om det är mekaniskt, desto kraftfullare blir det (ibland). Det är ingen mening för mig.

Jag föredrar en förklaring som hänför sig till japansk kultur, om en sådan sak finns (till exempel anledningen till att anime har många karaktärer / maskiner med vapen fäst vid armarna är att japanerna anser att vapen är en förlängning av kroppen, inte något att plockas upp och kastas som en pistol i en amerikansk actionfilm - den typen av saker). Men någon insikt alls skulle vara bra!

Nåväl i båda fallen hänvisade det till frigiven energi som på något sätt blockerades på grund av risken för att den släpptes. I Dragon Ball minns jag scenen nära slutet av striden med Frieza där Goku säger till Gohan något så här: "Om krafterna inuti mig börjar släppa loss kommer det att förstöra den här planeten. Du måste komma ut".

I Evangelion lär vi oss att Evas rustning faktiskt är blockerare för att hindra dem från att bli berserk och döljer också Evas sanna natur, att de är mer sammansatta som en människa skulle vara med hud, kött och organ än som en robot.

Så dessa två saker är vanliga: den frigjorda energin som kommer från hårda, kritiska situationer, nära dödsupplevelser och avslöjandet av någontingets sanna natur, de mörka krafterna i oss alla. Jag tror att det kan vara symboliskt för uppvaknandet av den omedvetna delen av jaget.

2
  • Strålande svar! Särskilt hänvisningen till mörka krafter, det var precis vad jag letade efter.
  • Så jag tänkte lite på det här. Vi pratar om mörka krafter och så, men jag tror att det bara är hälften av bilden. Om du tänker på Goku och super sayan ser han mer ut som en ängel, något ljust och gudomligt, som en solgud. Processen är fortfarande densamma, att bli sårad, skadad, känslomässigt distraugh, men resultaten är olika, antingen får du den ljusa gyllene gudomligheten och styrkan mot motsatt ondska och tyranni (goku vs frieza) eller du omfamnar mörkret, evakampen på bilden är absolut detta, evan äter ängeln efter att ha slagit honom, han blir mörker, slukar den.

I verkliga livet, när dina muskler blir slitna och slits sönder efter användning, efter att du vilat och återhämtat dig, kommer de att ha vuxit tillbaka starkare.

Det finns ett ord för övningen att medvetet bära ner dina muskler för att få detta fenomen att hända. Det heter "övning".

Vad du ser (eller åtminstone i DBZ) är en överdriven version av det.

2
  • Menar du liknar adrenalin? Eftersom överdriften (muskeltillväxten) skulle vara enorm eftersom processen du pratar om är långsam. Egentligen nej, allt är en löjlig överdrift i DBZ, vad säger jag: D
  • @BenjaminJB i DBZ, ingen blev mer kraftfull på grund av att ta skada förrän efter att de hade vilat. Ja, de blev kraftfullare under striden efter emotionell stress (I.E. överdriven adrenalin), som kan ha hänt efter att de hade tagit skada, men de fick aldrig en rakt upp kraftökning under striden från att ta skada