Anonim

En produktdemo av KYMO Aqua Head Spa akupunktur

Det är en återkommande fråga genom att Aqua enkelt renar många vätskor som träskvatten, te eller varmt källvatten. Detta är dock aldrig ett problem när hon suger upp alkohol.

Var det någonsin förklarat om hon bara renar "vattenbaserade" vätskor eller om hon har kontroll över vad hon renar och aldrig verkar applicera det bra förutom hennes älskade alkohol? Guds ord från författaren eller ett valt avsnitt från den lätta romanadressen skulle vara bra.

1
  • Kan ha att göra med skull som de japanska gudarnas dryck 1.

Först, Aqua gjorde rena alkohol.

I en av Megumins avknoppningsroman1, Arbetade Aqua som servitris på deltid i guildens bar. Men en gång blev hon skälld och avskedad av ägaren eftersom hon renade alkoholen av misstag. Det är anledningen till att hon istället gjorde civilingenjörsarbete i det första avsnittet. (källa: [1], [2]: inlägg nr 53 av DPKAszx20, reddit)

Detta innebär att hon inte riktigt kan kontrollera sin reningsförmåga; någon vätska som hon berör kommer att renas oavsett hennes avsikt. Hennes karaktärsintroduktion nämner vanligtvis detta (exempel: [3]: Aqua / Power Incontinence, [4], [5])

Å andra sidan finns det också en viktig information om hennes reningsförmåga. Enligt en bonusljusroman för digital publikation2, Aquas naturliga reningsförmåga förändras beroende på hennes känslor / känsla. När hon är i ren känsla är hennes naturliga reningsförmåga hög, annars är hon låg i "vulgärt" läge. (källa: [1])

Dock är mysteriet att hon njuter av alkoholhaltiga drycker tills hon är full aldrig förklarat uttryckligen: tyckte hon verkligen om det? berusade hon verkligen? Således, det finns bara fanteorier:

  1. Det är baserat på hennes känslor (som nämnts tidigare) (källa: [1])

    När hon dricker alkoholhaltiga drycker avslöjar hon sin egen lust. Detta gör att hennes reningsförmåga är låg, och därmed kan hon njuta av den. Å andra sidan, när hon arbetade som servitris, var hon inte uppslukad av sin egen lust eftersom hon inte ville dricka det, och därmed renade hon det av misstag.

  2. Endast vätska som berörs direkt renas (källa: de flesta av hennes karaktärintroduktioner, [2]: inlägg nr 49 & 50, reddit, reddit, reddit, reddit)

    De flesta fall, hon rörd vätskan med hennes hud (t.ex. Darkness 'druvsaft). Det antyds dock att dricka är säkert eftersom läppen betraktas som slemhinnor, inte hud. Problemet är att detta också genererar fler frågor som hur hon renade kundernas alkoholhaltiga dryck och Kazumas te ...

  3. Hon kan inte riktigt kontrollera det (källa: reddit, reddit, reddit)

    Vilket innebär att hon faktiskt drack vanligt vatten och att hon var full berodde på placeboeffekten eller vattenförgiftning.

Debunked fläktsteorier på grund av det faktum som nämns här:

  1. Hon renar bara vattenbaserad vätska och alkohol är inte vatten (källa: [2]: post 47 & 48, reddit, reddit, reddit, reddit, reddit, reddit)

    Kemiskt är alkohol etanol (C2H6O2), inte vatten (H2O). Det betyder att hon förmodligen drack ren etanol istället, vilket säkert gjorde henne full. (Debunked för att hon renade alkohol)

  2. Rening tar lite tid att arbeta (källa: [2]: post 52, reddit, reddit)

    På samma sätt som när det tog lång tid att rena en sjö, behövde hon lite tid för att rena sin dryck. (Debunked för att hon renade Darkness 'druvsaft direkt)

  3. Alkohol anses vara heligt / rent / heligt av många religioner (källa: reddit, reddit, reddit, reddit)

    Det finns fakta om alkohol som att vin anses vara heligt. Exempel är Jesus som förvandlar vatten till vin, japanska gudar som skull, etc .. (debunked ändå, eftersom hon renade alkohol)

Slutligen är scenen där hon var full och pukande regnbåge bara anime. Det nämns inte i ljusromanen och kan därför inte betraktas som kanon. (källa: reddit)

En annan sak att tänka på: varför renas inte hennes kroppsvätska? Om detta ska övervägas, då den enda teorin som fungerar är "Endast vätska som berörs direkt renas'.


Källor:

  • [1]: Yahoo! Chiebukuro (japanska)
  • [2]: 2kanal (japanska)
  • [3]: Tecken / KonoSuba: huvudpersoner (Varning, TvTropes)
  • [4]: NicoNicoPedia (japanska)
  • [5]: AniOta Wiki (japanska)
  • Reddit Personligen anser jag dock inte att reddit-diskussioner är tillräckligt höga ...:
    • Om vatten och alkohol
    • Hur dricker Aqua te / vin / öl om hon renar det när hon berör dryckerna?
    • S2E9 gav mig en fråga. Varför renar vatten allt utom sprit?
    • Om Aqua kan rena någon vätska i varmt vatten ...
    • [Spoilers] Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2 - Avsnitt 9 diskussion

1 Spin-off-ljusromanerna är officiellt fria att läsa på Sneaker Bunko (japanska), men jag har inte tid att hitta den relaterade texten. Det skulle vara jättebra om någon kan bekräfta detta i kommentaren.

2 Tyvärr kan jag inte hitta ursprunget till den ljusroman som nämns där.