Anonim

Hur du ordnar ditt finanshus

Jag har sett en hel del anime under de senaste åren. Och jag märkte att jag inte har sett en enda anime som saknade både en öppnings- och en slutsång. Det finns en anime som inte har ED-låtar eller inte har OP-låtar.

Men finns det någon anime som inte har någon av dessa?

3
  • Menade du att fråga om det finns någon anime utan både ED-låtar eller OP-låtar? Eftersom från din nuvarande formulering - "någon av dessa" - skulle innehållet i din fråga redan innebära ett ja.
  • @Maroon Ja, jag menade båda. tack för fixen
  • Det finns antagligen några OVA / ONA som saknar både en OP och ED, särskilt de som var 2 eller 3 avsnitt långa, men inte säker på om det verkligen kunde betraktas som en "serie". FLCL och Eve no Jikan hade båda inget OP, IIRC. Kan inte tänka på någon utan ED.

Huvudkandidaterna är serier med korta avsnitt (t.ex. ONA, anime som sänds i korta tidsluckor etc.), eftersom öppningar och slut är mer benägna att klippas på grund av tidsbegränsningar. Men ack, de flesta av dem har fortfarande öppningar och slut i viss utsträckning!

  • Tänk till exempel på Tonari no Seki-kun: Det är 21 avsnitt, 7 minuter och 40 sekunder vardera. Men trots tidsbegränsningarna har den fortfarande en öppning och slut! De är kortare än vanligt, med 45 sekunder vardera. Men de är fortfarande riktiga låtar, så det här räknas inte.

  • Tänk också på Mahou Shoujo Nante Mou Ii Desukara: Det är 24 avsnitt (2 säsonger), 4 minuter vardera. Trots den super korta längden har denna serie fortfarande en ordentlig öppningssång som varar 45 sekunder. Den har ingen slutsång eller krediter. Men den har öppningen, så det räknas inte heller.

Jag känner till några mer sannolika kandidater, men jag är inte säker på om några av dem helt passar räkningen. Men hur som helst, jag listar dem:

  • Rockman.EXE BEAST +: En anime-serie bestående av 26 avsnitt, vardera 10 minuter. Varje avsnitt har en öppningssekvens som varar i 20 sekunder, men det krediterar bara text som flyger mot dig i en Windows Music Visualizer-liknande cybertunnel, inställd på en instrumental version av ett av ljudspåren från serien. Inte riktigt en ordentlig öppningssång, enligt min åsikt. Denna serie har inga slutkrediter eller låtar. (Det har dock en 15-sekunders förhandsvisning av nästa avsnitt.)

  • Melankoli av Haruhi-chan Suzumiya: En ONA bestående av 26 avsnitt, cirka 2 ~ 5 minuter vardera. Tja, den har en "intro-låt" på 1 minut, men den här intro-låten hålls åtskild från alla andra avsnitt. För varje avsnitt är "öppningen" i grunden en sekvens av Haruhi som slår in på skärmen, som varar i 10 sekunder. Avsnitten har slutpoäng, men de varar bara i 15 sekunder, och det är vit text på svart bakgrund med lite lätt instrumental musik. (Påminner mig om västerländska tecknade serier ...)

  • Nyoron Churuya-san: En ONA bestående av 13 avsnitt, cirka 2 minuter vardera. Det har ingen öppningssång eller krediter. Avsnitten har slutgiltiga krediter, men de varar bara i 15 sekunder, och det är bara vit text på en vit bakgrund, inställd på inspelarmusik och grafiken för en enda långsamt snurrande rökt ost.

  • Barakamon: Mijikamon: En ONA bestående av 13 avsnitt, cirka 2 minuter vardera. Avsnitten har varken en öppnings- eller slutsång. Den enda "öppningen", så att säga, är ett 6-sekunderssegment där Handa och Naru säger "Mijikamon" framför titelkortet.

  • Tanaka-kun wa Kyou mo Kedaruge: En ONA bestående av 35 avsnitt, ~ 30 sekunder vardera. Det enda "slut" att tala om är ett statiskt titelkort på 2 sekunder i slutet med några krediter som visas.


Sidanot: Även om de flesta anime där ute tenderar att ha åtminstone en av en öppning eller ett slut, för serien som sänds i kortare tidsluckor, har jag sett dem ibland sänka öppnings- / slutsången på grund av tidsbegränsningar. Så kanske du kan säga det för dessa specifika avsnitt, anime har varken en öppning eller en slutsång.

  • Till exempel består Ryuusei no Rockman av 55 avsnitt, vardera 10 minuter. Den har en öppningssekvens med en riktig låt som varar 60 sekunder. Den har ingen slutsång eller krediter. I avsnitt 48, 49, 54 och 55 avkortar dock anime öppningen vid 6 sekunder (precis tillräckligt länge för att visa titeln). Kredittexterna fortsätter att dyka upp under första minuten eller så in i avsnittet, men öppningssången spelas inte.

Det är allt jag har.

Beror på vad du letar efter. Förutom krediter och en övergång till showen tjänar OP och ED också syftet att presentera sponsormeddelanden när showen sänds på riktig TV. Dessa finns alltid på TV i någon form.

Med detta sagt, om du tar en BD eller en DVD av en show tas sponsorerna / krediterna bort och du kan hoppa över introduktionen och bara ha showen. Jag vet att det också finns några shorts som sändes online som inte hade några låtar, men det är en liten minoritet och saker som de flesta aldrig hör om.

Så nej, de finns inte riktigt eftersom de är nödvändiga på tv av ekonomiska och juridiska skäl.

3
  • 1 legal reasons Kan du utarbeta denna punkt?
  • Eventuellt, när en serie lokaliseras, får lagliga rättigheter för OP / ED kanske inte beviljas, men resten är bra, så de går bara utan den.
  • Jag tänkte mer i linje med att de enligt lag är skyldiga att ge sponsormeddelanden eller varningar eller vad har du på grund av olika regler kring branschen. Jag är ingen expert men det är ganska standard i hela media runt om i världen.

Hoshi no Koe (Voices of a Distant Star) har krediter i början, men ingen OP. Krediter lagras ovanpå den faktiska filmen. Den har en insatslåt mot slutet, men tekniskt sett utgör den inte ED. ADV-versionen har engelska dubbningskrediter lagt till i slutet.

REDIGERA: Jag märker att frågan ber om "anime serier", men i den sista meningen frågar du bara" anime ", så jag anser att svaret är åtminstone delvis relevant.