Anonim

Petless Abandoned Mineshaft Solo [Encounter + Fungal + Crystal]

Mycket ofta, mitt i ett anime-avsnitt, kan jag se några skärmar som varar bara några sekunder.

De består ofta av något ritnings- / estetiskt element eller gag-element. Det kombineras ofta med lite ljud. Oftast är det "onsen-ljudet".

Det verkar som att dess syfte är att separera olika scener / inställningar, göra avbrott i långa scener eller att göra en plats för annonser i TV-serier.

Exempel:

  • I Bleka: det var Kons fotavtryck.
  • I KonoSuba: det var en omringad " " skrivning i kombination med rösten från seiyuu som skrek högt: "KONOSUBA!" och huvudkaraktärernas silhuetter som liknar Mario Bros. spelmekanik.
  • I KanColle: det var en ritning av en nyintroducerad karaktär med hennes namn.
  • I Arpeggio av blått stål: det var en ekolodsskärm med ekolodsljudet.
  • I Tenjou Tenge: det var två kvinnliga huvudpersoner under omvandlingen till "vuxen form" och skärande sakura kronblad med katana.
  • I One Punch Man: det var en vit fet "ONE PUNCH MAN" som skrev på en röd eller blå bakgrund och också någon karaktärs silhuett som utförde hans speciella attack, åtföljd av kort elgitarrspel.

Min fråga är: Vad heter det här tekniska elementet?


Potentiellt kopplad fråga (jag är inte säker på om vi hänvisar till samma element)

2
  • Den länkade frågan är inte relaterad till en ögonfång, eftersom den fortfarande används som ett berättande element istället för reklamavgränsare.
  • Bara en anmärkning: KonoSuba är annorlunda, eftersom det finns flera i enstaka avsnitt och är bara enstaka delar. normal ögonfång har vanligtvis två delar före och efter pausen. Så de är bara okonventionella scenövergångar. Det finns en ögonfång i avsnitt 1 där Aqua spikar runt och "PAUSE" visas på skärmen för att försvinna efter några sekunder. anime.stackexchange.com/questions/29372/…

I Japan kallas termen ögonfångare, som också är känt som stötfångare. Som frågan har nämnt är det vanligtvis att ange början och slutet på reklamuppehållet.

Vid sändning, a kommersiell stötfångare, ident stötfångare eller break-stötfångare (förkortas ofta till stöta) är ett kort tillkännagivande, vanligtvis två till femton sekunder i längd som kan innehålla en röst över, placerad mellan en paus i programmet och dess reklam, och vice versa.


I Japan är en ögonfångare ( och tokusatsu visar. Termen används i Japan för att hänvisa till alla typer av stötfångare.

I många tv-serier är ögonfångarna samtidiga in i en historiens höjdpunkt, vilket leder till spekulation under reklamuppehållet.

Till skillnad från i amerikanska program, där stötfångare vanligtvis levereras av nätverket (när de har dem alls), produceras ögonfångar nästan alltid av produktionsföretaget och anses vara en del av själva programmet snarare än (eller fungerar också som) a gå in i en kommersiell paus. De är vanligtvis två till sex sekunder långa. Ögonfångar för barnprogram är ofta längre och mer detaljerade, medan ögonfångar för programmering avsedda för vuxna kan bestå av inget annat än programmets logotyp mot en svart bakgrund.

2
  • 3 Om också ögonfångaren innehåller musik kommer den ofta att finnas på soundtrack-CD: n (OST) med ett spårnamn (eller A, 1 osv om det finns flera versioner).
  • 1 Ja! Ebglish kallar det en stötfångare, antingen i ljud eller video. Fantastiskt svar!