Anonim

Vinthund - Officiell trailer | Apple TV

Light Yagami ger en dödsnot till Rem och ber Rem att ge den till Ryuk. Sedan tappar Ryuk boken enligt Lights order. Ljus tar sedan tillbaka Misas bok medan han gör något liknande med sin egen bok.

Varför gjorde han det här?

Om jag minns rätt var det en del av Lights stora plan att helt frikänna honom som Kira i arbetsgruppens ögon och att döda L.

Endast Light's Death Note hade reglerna skrivna på engelska (se kommentarer) och han lade till de falska reglerna i ryggen om att behöva skriva ett namn mycket 13 dagar och om du förstör Death Death kommer alla de som rörde vid det att dö.

Fake Death Note Rules är två regler som Light Yagami övertalar Shinigami Ryuk att skriva i Death Note som en del av en plan för att rensa honom från misstanke. Dessa regler leder i slutändan till hans undergång.

  1. Om användaren av Death Note misslyckas med att skriva namn inom 13 dagar efter varandra kommer användaren att dö.

  2. Om en person gör den här anteckningsboken oanvändbar genom att riva upp den eller bränna den, kommer alla människor som har berört Death Note dö.

Källa: Fake Death Note Rules

Äganderätten till denna Death Note var tvungen att gå till en av Shinigami för att sedan gå till en av Yotsuba-gruppen (eller något större företag) och litade på L: s detektivarbete skulle han hitta den nya Kira och återställa Death Note.

För att göra detta var ljuset tvunget att ha en andra dödsanteckning på honom när han ger upp äganderätten till sig för att behålla sina minnen och göra anspråk på ägarskapet till den nya dödsnoten när det ägs av en av Shinigami. sin nya kan han ge upp äganderätten när han ville "bli av med denna stolthet" medan han sitter i fängelse (dvs.bli av med ägande och radera hans minnen).

Nu var det viktigt för Rem att vara Shinigami av denna Death Note att L återhämtade sig för om Rem inte spelade längs Misas liv skulle vara i fara eftersom de falska reglerna inte skulle exponeras. Självklart kände Ljus L tillräckligt bra för att L fortfarande skulle förfölja Misa och söka avrätta henne genom att bevisa att hon var den andra Kira, tvinga Rems hand att sedan döda L. L skulle sedan dödas av Shinigami som alla visste om och inte av Kira och det skulle också döda Rem efter att ha ingripit i Misas död.

2
  • Till par 2: Det var på engelska, eller hur? Ryuk sa att han skrev det på det mest populära mänskliga språket
  • 1 @BCLC med tanke på att L inte noterar att de falska reglerna är på ett annat språk (vilket skulle vara ett uppenbart tecken på att reglerna är falska för L) skulle jag anta det, eller åtminstone samma språk som på framsidan

Detta förändrade faktiskt Shinigami som fästes i anteckningsboken. Återstod kvar med Lights ursprungliga anteckningsbok. Och Light begravde Misas anteckningsbok som Ryuk blev knuten till.

Varför han behövde att Rem skulle fästas i sin anteckningsbok var verkligen inte klart. Ryuk skulle aldrig ha gett upp de falska reglerna, och sedan Misa gick och fick tillbaka sin anteckningsbok fick hon Ryuk att följa efter sig.

Det enda som verkligen gjorde skillnaden tror jag är att när Rem skrev ner L: s namn i hennes dödsnot, såg alla att Rem var död. (Kanske var det poängen.) Light behövde att hans anteckningsbok var den som återhämtade sig så att han snabbt kunde skriva någons namn och få sina minnen återställda helt.

1
  • Han behövde Rem för att han visste att han var älskad av Misa och att han skulle offra sitt eget liv för att hålla Misa vid liv.

Light Yagami blandar dödsanteckningarna mellan sig själv, Rem och Ryuk så att när han och Misa återfår sina dödsanteckningar och deras minnen kommer de att ha bytt shinigami och lämnat sig själv med Rem och Misa med Ryuk, så att han kan ha Rem med sig i utredningsrum så att Rem kommer att upptäcka att Misa är i fara och dödar L och dör i processen. Rem spelar rakt in i hans händer, till och med överträffar Lights förväntningar och dödar inte bara L utan också Watari innan han smuler ner till en hög med damm. Ljus tar sedan över positionerna för L och Watari (som planerat) och får kontroll över utredningsgruppen. Han får sedan sin far att dölja den dödsnot som användes för att döda L, eftersom han visste att han inte skulle behöva det för att han har den andra dödsnoten och han och Misa flyttar in tillsammans.