Anonim

Nightcore - Dancin

I säsong 2 avsnitt 2 av Kaguya-sama wa Kokurasetai ("Kaguya-sama: Love is War"), i den andra skiten med titeln Kaguya-sama wa Okuritai ("Kaguya vill ge en gåva"), Shinomiya Kaguya har en enorm födelsedagstårta förberedd för studentrådets president Shirogane Miyuki. Överväldigad av hennes känslor för presidenten i väntan på att fira sin födelsedag tillsammans, gav Kaguyas vanliga personas plats för hennes "idiotiska form", där hon inte alls är beräknad och är mycket öppen för sina känslor för presidenten.

I denna form har Kaguya också en rosa blomma som växer upp längst upp till höger på huvudet:

Finns det någon betydelse för blomman som växer ut ur Kaguyas huvud i denna visuella framställning av hennes mentala tillstånd? Finns det andra fall av anime- / mangatecken som blommar ut ur huvudet för att indikera ett enkelt / idiotiskt sinnestillstånd?

3
  • Inte riktigt blommor utan svamp
  • @AkiTanaka Så, svampar växer på en mörk, dyster plats, därför svampar som växer på en persons huvud symboliserar att de är mentalt på en mörk och deprimerad plats. På samma sätt växer blommor i solsken och ljusa platser, så blommor som växer på en persons huvud symboliserar att de är mentalt på en ljus och glad plats?
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/14845/…

Det finns en japansk term (n nai o-hanabatake) som översätts bokstavligen till "trädgård i hjärnan". Det är tänkt att indikera någon som är "avstängd i sin egen värld" eller avstånd, så att inte tänka rakt eller inte tänka alls.

Som du redan har underförstått dig, används blomman på hennes huvud sannolikt som en visuell komisk ledtråd för att indikera Kaguyas "enkla" sinnestillstånd i det ögonblicket.

När det gäller blommor som växer på huvudet kan det ha många olika betydelser. Det kan vara en representation av den situation de befinner sig i, det kan vara en representation av de känslor de går igenom, eller det kan helt enkelt vara en visuell ledtråd som vi ser med Kaguya (eller kanske en kombination).

Det är också värt att nämna att blommor i den japanska kulturen används mycket för symbolik. Blommans språk i Japan är känt som Hanakotoba. Olika blommor kan ha olika betydelser beroende på sammanhanget, och ibland används blommor som används i manga eller anime specifikt för att symbolisera något. Ett mycket välkänt exempel i mangalitteraturen är användningen av rosor (Bara) för att skildra kön av samma kön mellan män och liljblommor (Yuri) för att skildra kön mellan kvinnor och män.

En blomma som växer på en karaktär kan indikera någon form av blommasymbolik som är relaterad till den specifika karaktären, eller det kan mer specifikt indikera deras känslor och känslor som de upplever. Huruvida själva blomtypen har någon betydelse beror på tolkningen.