Anonim

Ep72: Shinzen Young & Chelsey Fasano - Tantra, neurovetenskap och sann upplysning

Jag försöker ta reda på namnet eller identifieringen av bakgrundsmusiken som spelas på:

  • 01:05 i avsnitt 2 av Beyblade säsong 1 (engelsk dub) från originalserien. Det spelas under striden mellan Kai och Tyson.

  • 05:57 i avsnitt 3 av säsongen. Musiken spelas under konversationen mellan Tyson och Kenny efter en vänskaplig strid mellan Tyson och Max.

Jag sökte på webben men för det mesta är resultaten jag får antingen Beyblade-låtar med texter eller länkar till japanska, men jag kan inte räkna ut den som behövs.

2
  • Observera att du hänvisar till engelska dubbade lokalisering. Eftersom det kallas lokalisering kanske licensen inte innehåller rättigheter till musiken och andra partiturer. Om du jämför dubben med originalet kommer du att märka dessa skillnader. Det är möjligt att dessa diverse spår aldrig ingick i det engelska ljudspåret.
  • Jag har tittat överallt och det är de bgs jag ville höra! Det är riktigt senti-musik som ger tillbaka barndomsminnen. Tack för att du delar med dig!

AFAIK, ljudspåret för engelska Dub är som sådant. Till exempel har andra som du försökt fråga och fått ett liknande svar.

Musiken för dubbs verkar som ett ganska samarbete från både Nelvana och den japanska sidan, som det hänvisas till från denna tråd:

Egentligen - förutom gitarrer / bas - finns det bara ett stycke där jag använde levande instrument - och det var cello. Resten är elektronisk akustisk.

Beyblade var en riktigt unik situation, för när Corus / Nelvana väl redogjorde för de första detaljerna arbetade jag direkt med japanerna under hela processen och jag bokstavligen skulle bara uppdatera Nelvana med vad som hände med några veckors mellanrum.

Regissören var väldigt specifik när det gäller instrumentval (du märker att det finns väldigt lite synthesizer / electronica) och det är främst traditionella orkester / akustiska instrument. Jag arbetade med en översättare på Japans sida vid D-rights och alla musikförfrågningar / revisioner och så vidare gick igenom dem. Schemat var så tätt att de animerade ett avsnitt när jag komponerade det och sedan skulle de redigera video för att göra poäng vid många tillfällen. Mycket intressant!

Det visar att det definitivt skiljer sig från den ursprungliga japanska versionen, även om det var för Metal Fight istället för den ursprungliga Beyblade-serien, jag misstänker att det är samma behandling.

Du kan försöka lyckan och försöka kontakta killen som gjorde det.

Som för Varför du tittar på det, jag är inte säker. Men om du bara vill lyssna på det finns det någon kille som gjorde någon form av sammanställning:

https://youtu.be/w_7460ppe2c
https://youtu.be/6fu-ONlAn64
https://youtu.be/UfB7IbP_uyE

Och han krediterar Martin Kujac i sin FAQ.

Detta räcker antagligen inte som ett svar, men det var också för mycket att lägga i kommentarerna.

Jag tror inte att du hittar ditt svar någonstans, och denna fråga är förmodligen inte svarbar, såvida du inte kontaktar Nelvana eller skaparen av nämnda BGM, eftersom de är namnlösa och okatalogiserade.

2
  • Kan du citera något relevant innehåll från trådarna? Jag kan inte säga var det står att det är en kollab från båda sidor.
  • 1 Som begärt, uppdaterad