Anonim

Need for Speed ​​Hot Pursuit - E3 Reveal Trailer

Många av er vet förmodligen om Kevin Bacon och hur han förmodligen är den mest kopplade bland Hollywood-artister.

Vem är den mest anslutna anime-röstskådespelaren (seiyuu)?

Jag har sett på vissa ställen att någon av Yuji Ueda eller Megumi Hayashibara kan vara Kevin Bacon seiyuu, men har någon någonsin gjort grafen för samtrafik mellan röstaktörer för att stödja detta påstående?

(Jag räknar bara röster på originaljapan och inte dubbs.)

10
  • Stor fråga! AnimeNewsNetwork tenderar att vara det mest omfattande när det gäller att räkna upp alla röstaktörer som krediterats för en viss show, så det är nog rätt plats att börja om någon vill skrapa dessa data.
  • Titta lite själv och hittade den här webbplatsen: oracleofbacon.org/movielinks.php Det går igenom IMDB för att hitta anslutningar åt dig, men du måste ange namnen på vem du försöker ansluta. Så jag antar att detta ger resultaten om du är villig att göra sökningar ...
  • Vad menar "mest anslutna i sjätte grader"?
  • @ Stift fotografier av varje seiyuu på en stor korkplatta. Anslut två fotografier med sträng om de två seiyuu arbetade tillsammans på minst ett projekt. Den "mest anslutna" seiyuu är den med flest strängar som kommer från dem. "Sex grader" hänvisar till tanken att du kan få från vilket foto som helst genom att följa högst sex stränglängder. sv.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation
  • Jag satsade på Sugita Tomokazu då. Gintama ensam ger honom många anslutningar.

Jag vet inte det specifika svaret för "mest anslutna" seiyuu, men många företag gjorde en del ranking för seiyuu.

Oricon (japanska) har en användarröstbaserad ranking. Mest kända seiyuu är Nobuyo Oyama (t.ex. Doraemon) och Masako Nozawa (t.ex. Goku från drak boll).

AppBank (japanska) har också en ranking baserat på röster från andra seiyuu. Topp 3 är Koichi Yamadera, Masako Nozawa och Keiji Fujiwara. Jag tror att Yamadera är vald eftersom det finns många seiyuu som har arbetat med honom.

Jag vill lägga mina 2 cent till Koichi Yamadera eftersom han har lång karriär och olika anime.

1
  • 1 När jag läser från artikelkällan är jag rädd att detta inte riktigt svarar på frågan. Båda rankningarna handlar om popularitetsrankning, men det säger ingenting om deras samband med andra seiyuu ...

Det är inte att Kevin Bacon är den mest kopplade, han är bara den godtyckliga utgångspunkt som skaparna av konceptet använde för att visa sin poäng. Alla En lista på skådespelare som har arbetat i mer än några år är bara några grader borta från hela underhållningsindustrin.

Tanken med 6 grader av separation är att alla är anslutna till alla, särskilt när du är i samma bransch / subkultur. Själv är jag 4 grader från JRR Tolkien, vilket betyder att alla som läser detta nu är minst 5 grader borta.

1
  • Enligt den logiken är jag på 1 från JRR Tolkien eftersom jag läser hans böcker.