Anonim

Hur man stoppar \ "Media \" från inspirerande mördare - Colion Noir

Vad jag menar är att om jag försöker skapa ett mobilspel (säg Pokémon), får jag använda samma karaktärer som anime? Om inte, vad är reglerna för denna typ av situation?

2
  • Jag tror inte att någon på den här webbplatsen är kvalificerad att svara på detta. (Som vi tidigare har tagit upp.) Med det sagt är det i stort sett något sätt du använder upphovsrättsskyddat material i en produkt du tjänar på olagligt om det inte faller under rättvis användning (vilket fortfarande kan vara svårt att argumentera). Så nej, du skulle inte få göra din egen Pokémon spel.
  • Denna fråga verkar vara utanför ämnet eftersom det handlar om lagligheten att skapa anime-relaterade produkter, ett ämne som ligger utanför räckvidden för denna Stack Exchange.

Ta en titt på den här artikeln på Anime News Network ger rätt till "The Law of Anime", den nämner upphovsrätt till karaktärer:

Fanart och doujinshi av verkliga karaktärer kan betraktas som ett derivatverk under upphovsrättsinnehavarens rättigheter. Som ett resultat kan produktion av konstverk med upphovsrättsskyddade tecken betraktas som ett intrång. Detta inkluderar arbete som visar flera karaktärer från olika verk som flera intrång. Således kränker crossover doujinshi eller fanart flera upphovsrätt, en gång för varje verk som är involverat i crossover, och konstnären kan stämmas av någon av skaparna. Detta är inte bara begränsat till att ha de faktiska karaktärerna (dvs att rita fankonst av Transformers och My Little Pony på samma bild) utan innehåller ännu mer subtila referenser (dvs. att teckna rollen som Tiger & Bunny i Avengers dräkter) som bryter mot mer än en upphovsrätt.

...

Parodi och satir är unikt skyddade element enligt USA: s lagstiftning. De två är dock inte utbytbara. Parodi och satir är unika från varandra i vad de använder ett upphovsrättsskyddat verk för och hur mycket av det upphovsrättsskyddade arbetet de använder. Följaktligen får var och en en annan skyddsnivå enligt Förenta staternas lagstiftning.

Så som borde vara uppenbart. Att använda likheten av en anime-karaktär för ett mobilspel är upphovsrättsintrång, den är torr och lämnar lite utrymme för tolkning. Du kan kanske komma undan med det om du kan bevisa att det antingen är rättvis användning, en parodi eller en satir.