Anonim

Lelouch återförenades med Nunnally efter ett år - Code Geass Lelouch Resurrection

Från att titta på Kod Geass serien förstår jag att Charles zi hade använt sin geass för att få Nunnaly att tro att hon var blind.

Gjorde hans geass också att hon blev förlamad? När jag kollade på Wikia blev det inte särskilt tydligt.

1
  • Jag tog bort frågan om förhållandet mellan manga och anime eftersom det inte är relaterat till den aktuella frågan (hur som helst, det har besvarats här). Om det finns flera orelaterade frågor, vänligen ställ dem i ett separat inlägg så att samhället kan fokusera och svara bättre på det.

Nej, Nunnally skadades av V.V: s attack som anges i hennes karaktärsöversikt

När hennes mor mördades förlamades Nunnally av kulsår på benen och blev blind på grund av sin fars bedömning som fick henne att tro att hon var blind.

och infekterade hennes fysiska skador planerades men inte av Charles utan av V.V

När Lelouch pratar med Charles och Marianne i The Ragnar k Connection (avsnitt) avslöjas det Nunnallys skador organiserades av V.V., som satte upp henne för att vara ett vittne till mordet på sin mamma. Hennes blindhet, som ansågs vara psykologisk, var faktiskt resultatet av Charles 'Geass, gjort för att skydda henne mot eventuell repressalier av V.V. Charles valde sedan att skicka bort dem båda och argumenterade för att han gjorde det för att skydda dem från V.V., som han kände att han inte längre kunde lita på.

Källa: Nunnally> Karaktärshistoria> Säsong 2 (4: e stycket)

även om man tittar på alla Geass-förmågor orsakade ingen av dem någon yttre fysisk skada på sina mål.

  • Charles kunde manipulera minnen och försegla Nunnally's Eyesight (genom vad vi kunde misstänka skulle manipulera hennes minnen och tro att hon var blind)
  • Lelouch kunde styra människors sinnen och få dem att lyda honom
  • Mao kunde läsa tankar
  • Rolo kunde påverka människors uppfattning om tid och få dem att tro att tiden hade frusit
  • C.C kan få människor att bli kär i henne

som du kan se, kunde alla dessa faktiskt kopplas till att bara påverka en persons sinne eller hur de tänkte och förutom med undantag av Maos makt var alla dessa krafter tillfälliga eftersom sådan Charles's Geass inte kunde ha orsakat någon permanent fysisk skada på någon annan del av kroppen

Det behandlas faktiskt inte av showen.
Vi vet att Lelouchs minnen från hennes mord var falska, ett resultat av hans fars övertygelse, och vi vet att V.V. orkestrerade det hela, och vi vet också att hennes blindhet var effekten av Charles geass.
Men hur är hon förlamad?
Det finns flera möjligheter.
Kanske förlamade de henne verkligen för att få det hela att se riktigt ut (en skrämmande tanke!).
Eller kanske hennes ben var fina och Charles 'geass bara fick henne att tro att hon var förlamad, och när hon bröt hans geass hade hennes ben försämrats till att vara värdelösa. Men i det fallet, varför gick hennes ögon inte lika illa?

Ack, just nu finns det inget riktigt svar.
kanske uppföljaren ger oss svaret. Kanske inte.