Anonim

Varför Goten Black var en bättre idé!

Jag tror inte att jag någonsin har sett Goten eller Trunks med svansar, vilket inte riktigt är vettigt, eftersom Gohan hade en svans vid sin födelse, och var också halv saiyan halv människa. Enligt vad jag har läst antas det att de var avskurna vid födseln, men jag skulle vilja veta officiellt om så är fallet, eftersom artiklarna jag läste saknade källor. Och jag är ganska säker på att Saiyan-svansar normalt växer tillbaka. Finns det någonstans i DBZ att de nämner det permanenta borttagandet av goten och trunks svansar?

En vanlig teori är att Akira Toriyama bara inte ville / glömde att Saiyans hade svansar. Detta skulle inte vara förvånande eftersom Akira gör flera andra fel / utelämnanden i serien.

Här är ett intervjuavsnitt från honom som talar om Goku's svans:

Är det sant att Goku's svans var en olägenhet ?!

Det är sant. (skrattar)

Goku var trots allt en verklig apa i de första skisserna. Min redaktör sa till mig: "Utan en svans har han inga särskiljande drag", så jag lade till en svans.

Den svansen jag lade till var en sådan olägenhet när jag ritade, jag kunde inte stå ut med det ... så jag tänkte genast upp ett avsnitt där hans svans klipps av. (skrattar)

Det skulle inte vara förvånande om han hade blivit av med svansen som han så hatade, att han inte riktigt ville återinföra den i berättelsen igen, så snarare lämnade han Trunks och Gohen utan en.

Det finns väldigt lite faktiskt bevis för att svara på den här frågan (till exempel i mangan frågar Krillin Bulma varför Trunks inte har någon svans och huruvida hon hade tagit bort den; hon ger aldrig svar). Det är dock mycket spekulationer på internet om det.

Det närmaste med ett officiellt svar finns i databasen "DragonBall Daizenshuu 4 World Guide" (1995, Shueisha Inc.), godkänd av Toriyama Akira, som har detta att säga (om "Saiyan") :

Den svaga andra generationen är super ultra underbarn.

Saiyan-gener har en utomordentligt bra kompatibilitet med Earthling-blod. På grund av detta föds barn med formidabel kraft när de två raserna blandas. Särskilt döljer de halflings födda utan svansar en exceptionell stridskraft. Det finns många saker som de naturligtvis behärskar från en ung ålder, till exempel den vanligtvis svåra omvandlingen till en Super Saiyan. Trots att de har en sådan enastående stridsförståelse har de inte en förkärlek för strid som en ren Saiyan. Istället verkar det som att Saiyans våldsamma temperament har slappnat av genom deras jordiska blod.

Texten säger det inte direkt, men den starka implikationen är att en Saiyan / human hybrid inte är född med en svans (eller åtminstone några av dem är födda utan svansar, och de i denna kategori är anmärkningsvärda för att vara extremt kraftfull).

0