Anonim

Secrets of the Sacred Ark - 9

Philosopher's Stone sägs vara en alkemisk förstärkare, som tillåter en alkemist att utföra perfekta transmutationer, kringgå lagarna i motsvarande utbyte.

Hur fungerar det? Är inte poängen med alkemi att du bara kan få så mycket som du ger?

Det första du behöver förstå är att stenen gör det inte låt dig kringgå lagen om motsvarande utbyte, det är bara en illusion. Stenen själv fungerar helt enkelt som en förstärkare. Observera att när stenen används så krymper den så småningom och tappar sin kraft. Om det kunde kringgå motsvarande utbyteslag, varför skulle det göra det?

Vad händer egentligen när man använder stenen? Som vi vet, stenen

är gjord av levande själar.

Varje gång stenen används låter användaren prestera bättre än han / hon normalt skulle göra. Om du gör det använder du dock kraften i

själar som användes för att skapa stenen. I grund och botten, varje gång du använder den, använder du en själ (ja, det är kanske inte exakt 1 användning-1 själsförhållande, men du får idén). När alla själar används upphör stenen att existera. Observera att eftersom man behöver mycket av själar för att skapa stenen, det varar vanligtvis tillräckligt länge.

0

Är inte poängen med alkemi att du bara kan få så mycket som du ger?

Ja det är det. Lagen om ekvivalent utbyte säger något som: "För att få eller skapa något måste något av samma värde gå förlorat eller förstöras."
Enligt FMA-wiki:

I vanlig praxis är Equivalent Exchange uppdelat i två delar:

  • De Lag om bevarande av massa, som säger att energi och materia varken kan skapas från ingenting eller förstöras till elementär obefintlig existens. Med andra ord, för att skapa ett objekt som väger ett kilo är minst ett kg material nödvändigt och att förstöra ett objekt som väger ett kilo skulle reducera det till en uppsättning delar, vars summa skulle väga ett kilo.

  • De Lagen om naturlig försörjning, som säger att ett föremål eller material av en viss substans eller ett ämne endast kan överföras till ett annat föremål med samma grundläggande smink och egenskaper som det ursprungliga materialet. Med andra ord kan ett föremål eller material som till största delen består av vatten bara omvandlas till ett annat föremål med attributen för vatten.

Källa - Alchemy - Equivalent_Exchange

Detta kan bättre förstås när

Ed reparerar Al. Al har ett enormt hål och Ed kan inte skapa "ny rustning", så han måste sträcka den "tillgängliga" rustningen för att täcka hålet. Men när det sträcker sig blir det tunnare, eftersom han inte kan skapa nytt material. Han använder också några bitar som de kunde hämta, och de som han kan smälta ihop i rustningen igen med samma massa. Som förklarats ovan kan emellertid saknade bitar inte skapas av ingenting, vilket innebär behovet av sträckningsdelen.

Även om jag inte är helt säker på det sista stycket (om lagen om naturlig försörjning), för det får mig att tänka på hur filosofens sten verkligen fungerar ...

Hur fungerar det?

Filosofens sten

är en koncentration av mänskliga själar. Således använder den dessa mänskliga själar som den "ger" delen, så det verkar som att du "får" något utan att behöva betala för det. Det var dock redan betalat för. Så det skapar en illusion att du kringgår lagen om motsvarande utbyte.
Man bör ta hänsyn till att detta innebär att filosofens sten inte är obegränsad, eftersom de mänskliga själarna som finns i den så småningom kommer att konsumeras.
Men jag har vissa tvivel om hur det fungerar exakt, med tanke på lagen om naturlig försyn som förklarats ovan, för du kan använda mänskliga själar för att transmutera ... nästan vad som helst. Som diskuterats med Madara i chatten är den mänskliga själen så ovärderlig att den faktiskt gör det möjligt för denna 'trans-materiella' transmutation, som trotsar lagen om naturlig försyn.

0