Anonim

Princess Minerva [プ リ ン セ ス ・ ミ ネ ル Game] Spelprov - SNES / SFC

Jag har undrat över det länge, och det visar sig (efter kortvarig googling) att många av hentai-mangorna som översätts till engelska dras av kvinnliga mangakor, enligt deras fans och ibland konstnärernas personliga sidor (som inte alla har).

En sak att komma ihåg är att vanligtvis bara verk av högre kvalitet gör klippningen och översätts till engelska och läggs ut på engelsktalande hentai manga-delningssidor, där det totala förhållandet mellan manliga och kvinnliga mangakas inte är representativt för det totala antalet hentai-artister.

Eftersom jag inte förväntar mig att det finns tillräckligt med information där ute om artisterna som inte klipper, är jag mer intresserad av dem som gör det. Men om det finns undersökningar / statistik över det totala antalet, skulle det också vara intressant att lära sig.


Vad jag har provat innan jag frågade: Jag hittade ett par stora torrenter som listar filer som börjar med mangakans namn (eller pseudonym), men utan förmåga att läsa japanska kan jag inte undersöka någon av dem för att ta reda på deras kön. Det, och det finns flera tusen unika artistnamn, är ett massivt åtagande. Så om det inte redan finns någon statistik där ute, antar jag att det tar ett tag att få svar.

8
  • Inkluderar detta också artister på doujin-cirkeln (självpublicering) eller bara på publicerad / serieiserad mangatidning för vuxna (som kommer in i tankoubon)?
  • Också en partiell (anmärkningsvärd?) Lista över mangaka för vuxna på japanska Wikipedia (SFW, ingen bild). Förmodligen kan du börja därifrån, även om vissa inte nämner kön (men kan härledas av namnet), och det tar säkert tid att göra det manuellt.
  • Bra utgångspunkt! Tyvärr kan jag inte läsa japanska, så förhoppningsvis kommer någon som kan: s

Svaret är "Vi vet inte".

Nu, som andra har påpekat, finns det frågan om att Mangaka använder (flera) pennamn för sina erotiska grejer, men den andra hälften av historien är att Mangaka gillar att vara anonym även i mer allmän bemärkelse. De flesta av dem gillar inte uppmärksamhet, varför vi inte ens vet vem som skrev till exempel Death Note. Kan vara en kille, kan vara en gal.

För erotiska manga blir saker och ting mer hemliga.

Om jag var tvungen att gissa, skulle jag titta på antalet erotiska manga riktade mot killar (~ 22.500) och antalet erotiska manga riktade mot galor (~ 2.300) för att få en grov uppskattning av minst 1:10.