Anonim

YunB - Oppa (feat. Reddy & Paloalto)

Mitt företag driver ett kortspel i Europa, men vi vill börja inkludera manga och anime-karaktärer. Hur skulle vi börja med att skaffa licenser?

Vi vill ha Akira, Fist of the North Star, Ako, Tank Police, Appleseed, etc.

Det är bara en bildkaraktär per kort. Har någon några detaljer om att göra detta lagligt och respektfullt, med länkar, etc?

2
  • Jag är inte så säker, men jag tror att du bör kontakta utgivaren, som till exempel Akira är , Kodansha LTD.
  • Observera att du i vissa fall kan krossa befintliga licensavtal om någon annan i din region har rätt licens. Till exempel, det faktum att det finns ett Pokémon-kortspel gör det troligtvis svårare att använda alla karaktärer från den serien. Observera att det redan finns ett kortspel som använder karaktärer från flera serier, åtminstone här i Japan (eventuellt alla från samma utgivare), så var inte så förvånad om svaret är "nej".

Vi kan inte riktigt hjälpa dig med processlicensiering (eftersom vi inte har någon expertis på det, så det är inte ämnet), men vi kan berätta vem som är den primära IP-innehavaren för deras respektive media.

Akira, Kodansha

Fist of the North Star, Shueisha

Projekt A-ko, Seishinsha, A.P.P.P.

Tankpolis, Hakusensha

Appleseed, Kodansha

I huvudsak måste du kontakta IP-innehavaren direkt för att lösa saker. Du kanske kan kontakta din lokala licensinnehavare för att få IP-innehavarens kontaktinformation. Dessutom, om du kan nå seriens skapare, kan de bättre hänvisa dig till rätt person.