Anonim

BRATAYLEY tar den gömda MICKEY-UTMANINGEN - WDW bästa dag någonsin

Min vän och jag hade en konversation häromdagen om manga i USA och Japan. Jag vet att i USA säljs manga i form av en bok. Min vän sa det En bit och några andra trycks i en veckotidning. Jag ville bara veta om manga i Japan är tryckt i stil med en bok eller som amerikanska serietidningar eller kanske de finns i båda. Jag försökte googla det men jag kunde inte hitta ett särskilt bra svar.

2
  • De publiceras först i tidningen (veckovis / månad / ...), sedan samlas kapitlen i böcker som vad du normalt skulle köpa.
  • Wikipedia-artikel om Tank bon skulle vara en bra start.

Informationen som svarar på din fråga finns på Wikipedia-posten för Manga.

De beskriver den allmänna processen om hur manga distribueras från och med "Magazine" -nivån:

Tidningar

Eshinbun Nipponchi krediteras som den första mangatidningen någonsin. Mangatidskrifter har vanligtvis många serier som körs samtidigt med cirka 20 40 sidor tilldelade varje serie per nummer. Andra tidskrifter som anime-fandomtidningen Newtype innehöll enstaka kapitel inom sina månatliga tidskrifter. Andra tidningar som Nakayoshi har många berättelser skrivna av många olika artister; dessa tidskrifter, eller "antologitidskrifter", som de också kallas (vanligtvis "telefonböcker"), är vanligtvis tryckta på tidningspapper av låg kvalitet och kan vara mellan 200 och mer än 850 sidor tjocka. Manga-tidningar innehåller också one-shot serier och olika yonkoma med fyra paneler (motsvarande serier). Manga-serier kan pågå i många år om de lyckas. Mangakonstnärer börjar ibland med några "one-shot" mangaprojekt bara för att försöka få ut namnet. Om dessa är framgångsrika och får bra recensioner fortsätter de. Tidningar har ofta ett kort liv.

Sedan i nästa stycke talar om de samlade volymerna:

Samlade volymer

Efter att en serie har körts ett tag samlar förlag ofta episoderna tillsammans och skriver ut dem i dedikerade volymer i bokstorlek, kallat tank bon. Dessa kan vara inbundna, eller oftare mjuka omslag, och motsvarar amerikanska handböcker eller grafiska romaner. Dessa volymer använder ofta papper av högre kvalitet och är användbara för dem som vill "komma ikapp" med en serie så att de kan följa den i tidningarna eller om de tycker att kostnaden för vecko- eller månadsblad är oöverkomlig. Nyligen har "deluxe" -versioner också skrivits ut när läsarna har blivit äldre och behovet av något speciellt växte. Gammal manga har också tryckts om med något mindre kvalitetspapper och sålts för 100 yen (cirka 1 dollar) vardera för att konkurrera med marknaden för begagnade böcker.

Det finns också en länk till en lista över "Manga mangazines" här.

En bit körs för närvarande Veckovis Shounen Jump och anges också som sådan den andra raden i beskrivningen av dess wiki-post:

One Piece (japanska: Hepburn: Wan P su?) Är en japansk mangaserie skriven och illustrerad av Eiichiro Oda. Det har särdelats i Shueisha's Weekly Sh nen Jump magazine sedan 19 juli 1997, med kapitlen samlade i sjuttioåtta tank bon volymer hittills. One Piece följer äventyren av Monkey D. Luffy, en rolig ung man vars kropp fick egenskaperna av gummi efter att han oavsiktligt ätit en Devil Fruit. Med sin mångsidiga besättning av pirater, som heter Straw Hat Pirates, utforskar Luffy havet på jakt efter världens ultimata skatt som kallas "One Piece" för att bli nästa piratkung.

Shounen Jump beskrivs som

Weekly Sh nen Jump ( Sh kan Sh nen Janpu?) Är en vecko sh nen manga antologi publicerad i Japan av Shueisha under tidningen Jump line. Det är den bästsäljande mangatidningen, liksom en av de längst igång; den första numret släpptes med ett omslagsdatum den 2 juli 1968. Mangaserien i tidningen riktar sig till unga manliga läsare och tenderar att bestå av ett stort antal actionscener och en hel del komedi. Kapitlen i serier som körs i Weekly Sh nen Jump samlas och publiceras i tank bon-volymer under "Jump Comics" -avtryck varannan till var tredje månad.

Tydligt att det är en mangatidning och beskriver att serier samlas in och publiceras i tankoubon-volymer.

"En bit"wiki-post anger också (vid tidpunkten för detta svar) att det finns

sjuttioåtta tankvolymer hittills.

Och wikipedia-posten för Tankoubon beskriver det som:

En tank bon ( ?, "oberoende / fristående bok") är den japanska termen för en bok som är komplett i sig själv och inte ingår i en serie eller corpus (liknar en monografi ), men i det moderna Japan används det oftast med hänvisning till enskilda volymer av en enda manga, i motsats till tidskrifter ( zasshi?), som har flera serier. Den kan användas för en roman, ett facklitteraturverk, en ekonomibok, en bok med skönhetstips, en bok som presenterar en sammanhängande uppsättning fotografier, en utställningskatalog som provar tidigare böcker och så vidare i ett inbunden form. Det är mer specifikt än vanlig hon, som omfattar sådana böcker men också en eller flera utgåvor av ett tidskrift, en eller flera volymer (eller hela uppsättningen) av en uppslagsverk etc.

Denna information är lite mer detaljerad än vad som krävs av din fråga, och en enkel sökning skulle ha träffat Manga-posten i Wikipedia.

1
  • heliga cowsters, du vet säkert hur man gör dåliga svar.