Anonim

Dragon Ball Z AMV ~ Drist - Arterial Black

I drake boll Super, Frieza har visat sig ha överträffat begränsningen av hans gyllene form, uthållighetsavloppet.

Varför är han inte permanent i den här formen? Finns det något som hindrar honom från att göra det?

Att använda någon form av transformation kräver en viss mängd uthållighet oavsett hur bra du anpassar dig till formuläret och du behärskar formuläret.

Till exempel en utmattad Goku eller Vegeta skulle inte kunna förvandlas till en Super Saiyan om deras uthållighet är helt utarmad. Ett bra exempel är i Dragon Ball Super avsnitt 128, Vegetas uthållighet är helt utarmad och han kan inte ens förvandlas till en vanlig Super Saiyan under sin kamp med Jiren, som du kan se här. Och det är uppenbarligen rättvist att säga, Goku och Vegeta borde ha perfekt behärskning av Super Saiyan-formerna nu.

Friezas gyllene form är oerhört kraftfull och ju starkare transformationen slösar bort större uthållighet och brukar ha en större vägtull på kroppen. Ytterligare bevis på detta är när Frieza bekämpar Cabba. Efter att Frieza förvandlats till sin gyllene form och helt överväldigat SSJ2 Cabba, säger han något i stil med "Att spendera överflödig uthållighet på papperskorgen är ett slöseri", som du kan se här.

När Frieza bemästrade transformationen, började han använda transformationen så optimalt som möjligt. Med andra ord kan du jämföra det med Goku och Vegeta med Super Saiyan Blue så optimalt som möjligt. Även om du kan säga att de har Super Saiyan Blue-transformationen bemästrat, skulle de hellre använda Super Saiyan-formerna eller slåss i sin bas mot en svagare motståndare än att slösa överflödig uthållighet i en mycket kraftfullare form. Det är därför Frieza bara förvandlas till sin gyllene form när han har en motståndare som han inte kan besegra i sin slutliga form.