Anonim

Clarity - Zedd (Lyrics) [HD]

Anime- och mangaversionerna av En bit berättar vanligtvis samma historia. (t.ex. som när Dragon räddade Sabo är nästan uppenbart i anime än i manga). Det finns dock två versioner av hur Zeff förlorade sitt ben tidigare:

  1. I kapitel 58 i manga åt Zeff sitt eget ben för att överleva.

    Vad hände .. med ditt ben ...? Ät du ... åt du ditt eget ben !?

    Ja.

  2. I anime avsnitt 26, runt 18: 00-20: 00, finns det en flashback som visar Zeffs fot fastnade i ett ankare när han räddade Sanji under vattnet. Och han sa aldrig att han åt sitt eget ben.

Hur tappade Zeff verkligen benet?

Det beror på vad du menar med "att verkligen förlora sitt ben".

Som du nämnde, i Manga:

Han tappar faktiskt benet på den långa, steniga ön de tvättar på. Efter att ha gett Sanji all sin mat och ljugit för pojken att den större påsen som han höll själv var hans rationer (medvetna om att pojken aldrig skulle acceptera det om han fick reda på att han inte hade någon mat alls, bara skatt), krossade benet med en stor sten och åt det för att hålla sig vid liv.Källa

I anime:

Zeffs ben fastnade i skräp under räddningen, och han var tvungen att klippa av den för att få Sanji och rädda dem båda. Han gör detta genom att linda en kedja runt det fastklämda benet och låta fartygens kraft bryta det.Källa

Eftersom anime är anpassad från Manga och inte tvärtom, om en av de två versionerna måste väljas som den officiella, måste den vara Manga. Eiichiro Oda menade att Zeff skulle förlora benet som ett sätt att tillfredsställa sin hunger, vilket indikerar svårighetsgraden av Sanji och Zeffs situation när de var strandade på ön.

Som nämnts i artikeln om Zeff:

Förändringen berodde på censur, eftersom det ansågs vara för mycket en chock för små barn.

Det behandlas specifikt av Oda i SBS Volym 15:

D: När jag såg One Piece-anime, i samma del av Volym 7, kapitel 57, "Dreams Have a Reason" står det anledningen till att Zeff tappade benet revs av i skeppsbrottet ... ändrade de det med hänsyn till av de små barn som tittar på showen?

Åh ja. Att höra "äta ditt eget ben" i det avsnittet skulle vara för mycket chock för små barn. När man tänker på att ett medium som TV har tiotals miljoner tittare, skulle det vara ett fruktansvärt misstag att försumma en sådan övervägande. Det är fantastiskt att alla dessa animatörer kan fortsätta skapa sådana underbara shower medan de fortfarande tänker på dessa saker hela tiden !! Om du kan känna kärleken när du tittar på showen, skicka alla fansbrev till Toei Animation. Det kommer att heja alla där uppe.

2
  • På grund av censur va ... Oda borde ha insett att alla barn som han nämnde tidigare nu är vuxna vuxna. Men fan, varför skulle han inte också censurera det här hålet i essets bröst?
  • @choz Jag tror att scenen inte skulle ha haft någon inverkan om de gjorde det. För att inte tala om, 4 barn censurerar alla sådana saker. Om jag inte tar fel visade 4 barn aldrig ens direkt någon död. (Whitebeard, Ace, etc).