Anonim

One Punch Man AMV - Rise (Fight The Fade)

Så Genos har varit en "cyborg" sedan han fick den operationen. Men är han verkligen en cyborg?

För mig är en cyborg en människa med robotdelar fästa vid kroppen, men jag har inte sett någon mänsklig del i honom. Hans ansikte räknas inte eftersom det har mekaniska delar. Så är han en cyborg eller inte?

Säger han bara att han är en cyborg eftersom han brukade vara en människa? Eller har han små mänskliga delar i sig, men vi kan inte se dem?

2
  • Det verkar som om han är en bioroid. Elektroniskt i grunden, men använder biologiska delar.
  • Han är faktiskt en Android. Han kör på 6.0 marshmellow

I One Punch Man Wiki säger sidan om Genos:

Genos är en 19-åring cyborg och Saitamas lärjunge. Han har en helt mekanisk kropp i modellen av en stilig ung man. Hans ansikte och öron ser ut som en normal människa, gjord av en konstgjord hudmaterial, och hans ögon har svart sclera med gula iris.

http://onepunchman.wikia.com/wiki/Genos

Om vi ​​nu tittar på några definitioner för ordet cyborg:

1. "en person vars fysiologiska funktion stöds av eller är beroende av en mekanisk eller elektronisk anordning."

http://www.dictionary.com/browse/cyborg

2. "en person vars kropp innehåller mekaniska eller elektriska apparater och vars förmågor är större än normala människors förmågor"

http://www.merriam-webster.com/dictionary/cyborg

3. "en organism, ofta en människa, som har vissa fysiologiska processer förbättrade eller kontrollerade av mekaniska eller elektroniska apparater, särskilt när de är integrerade i nervsystemet."

4. "en levande varelse vars krafter förstärks av datorimplantat eller mekaniska kroppsdelar"

5. "en människa vars kropp helt eller delvis har tagits över av elektromekaniska apparater," är en cyborg en cybernetisk organism'

Källa för definitioner Nej. 3, 4, 5 : http: //www.thefreedictionary.com/cyborg

6. "en cyborg (förkortning för" cybernetisk organism ") är en varelse med både organiska och biomekatroniska kroppsdelar.'

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyborg

Baserat på definitons Nej. 1, 2, 3, 4 och 6 vi kan positivt säga att Genos är inte en cyborg för "han har en helt mekanisk kropp" (första stycket) och innehåller inget mänskligt kött eller vävnad, i motsats till definiton nr 6 : 'en varelse med både organiska och biomekaniska kroppsdelar.'

I definition Nej. 5 det står "i helhet eller delvis "ger en liten möjlighet att säga att han är en cyborg men det är snarare en bekräftelse utan en solid bas.

Jag tror att han säger att han säger att han är en "cyborg" eftersom det låter bättre och coolare än "robot". Hans namn i hjälteföreningen " Demon Cyborg ( , Oni Saib gu) "låter bättre än"Demon Robot". Eller kanske var det en handling som medvetet gjordes av författaren själv.

I slutändan är det rätten för alla att kalla honom som de vill, detta faktum är inte en så inflytelserik aspekt av historien.

3
  • 1 Jag håller inte med din analys baserat på tvetydigheten i ordet "kropp". Ditt andra citat använder den rent biologiska definitionen av ordet "kropp". Jag skulle emellertid hävda att det första citatet använder den tvetydiga definitionen av kropp / kroppsskillnad. Vi vet att Genos ursprungligen föddes. På detta sätt har Genos en helt mekanisk kropp som Cain har en helt mekanisk kropp i Robocop.
  • 8 "innehåller inte något mänskligt kött eller vävnad" - Visst är hans hjärna mänsklig vävnad.
  • Eftersom han brukade vara mänsklig, kanske namnet Cyborg kom från de dagar där han inte var helt robot ännu. Processen med att förvandla honom till robot utfördes med andra ord i faser där i varje fas endast kommer delar byts ut.

Även om i denna lista över en Punch Man avsnitt

Genos beskrivning i en av huvudkaraktärens poster anger att:

Innan han träffade Saitama var Genos en normal, lycklig pojke som bodde med sin familj. En dag när Genos var 15 år förstörde en galen cyborg Genos stad, dödade sin familj och lämnade Genos levande och allvarligt sårade. Professor Kuseno, en läkare i rättvisa, fann Genos och modifierade honom till en cyborg på Genos begäran. Från och med då kämpade Genos för rättvisa när han letade efter cyborg som förstörde hans stad. Efter Boros armés nederlag varnades han av Drive Knight att vara försiktig med Metal Knight och konstaterar att Handsomely Masked Sweet Mask påminner honom om sitt tidigare jag innan han träffade Saitama.

I anime förklaras det att Genos begärde att förvandlas till en cyborg för att hämnas mot den galna Cyborg som förstörde hans stad och dödade hans familj.

Han äter också med Saitama.

Men i sin strid mot myggflickan där han är allvarligt skadad och räddad av saitama sa han att han kan rekonstruera / reparera sig själv så länge det finns delar runt.

Jag håller med Karkoh51s svar att Genos 'has an entirely mechanical body' och hans kodnamn som "Demon Cyborg" låter bättre än "Demon Robot"

Kan vi inte säga att Genos är en cyborg på grund av att personen som skapade karaktären säger att Genos är sådan?

Ja, vi kan tydligt tillämpa Real World-logik och resonemang på One Punch Man och säga att han helt klart är en android, som androiderna i Alien-franchisen, men hans historia är att han en gång var mänsklig och nu är cybernetisk.

Ett argument mot Android-argumentet är Ghost in The Shell, där Motoko Kusanagi har en helt cybernetisk kropp och hjärna och anges vara en cyborg. Motoko själv började människan, men blev helt cyberiserad vid 6 års ålder: http://ghostintheshell.wikia.com/wiki/Motoko_Kusanagi

Kanske är det dags att de äldre definitionerna cyborg och android granskades om baserat på hur science fiction har utvecklats sedan Asimov.

Åh ......... och myggflicka var VARM.

I kampen med Deep Sea King, när han träffas av syra, kan du se en del av hans bröstkorg och ryggrad. Senare, efter att han har bekämpat G4, bryts en del av ansiktet av och du kan se vad som verkar vara en hjärna. Så ja, verkligen en cyborg. Jag inser också att den här tråden är riktigt gammal, men ingen sa det, så jag tänkte att jag skulle göra det.

Han är en cyborg, för i avsnitt 5 äter han mat med Saitama, och efter att ha ätit säger han att han måste "smälta maten". Så om han smälter maten måste han ha en mage i människan

Genos är en människa som förvandlats till en android. Även om han påstod sig vara en cyborg, för att han vid ett tillfälle var en människa, har han inga organiska delar som vi känner till. Så tekniskt sett är han en Android.

En android är en robot eller en syntetisk organism som är utformad för att se ut och fungera som en människa, särskilt en med en kropp som har en köttliknande likhet. Historiskt sett förblev androider helt inom science fiction-området, där de ofta ses i film och tv.

1
  • 1 Vi vet inte tekniskt att han inte har några organiska delar heller.

Enligt vad vi har sett är han inte längre en cyborg, med tanke på att han som tidigare sagt kan reparera sig själv om delarna finns. Detta innebär för mig att han började som människa sedan blev cyborg och när han började slåss förlorade han mer och mer av sin anatomi på grund av skada. Att göra som vi är osäkra på om hans hjärna fortfarande är där kan vi inte vara säkra på, men vi borde gissa att han inte längre är det.

1
  • Har du några källor för att säkerhetskopiera ditt anspråk?