Anonim

Joe Cocker - upp där vi hör hemma

Mekaniska soldater och förbannade barn visar sig ha övermänsklig styrka. Ett förbannat barn med en spark kan spränga en Gastrea och en mekanisk soldat (Rentaro) med en spark kan förstöra flera våningar. Hur är det att vi ser att hemlösa förbannade barn fångas av två eller tre poliser eller Rentaro hålls kvar av ett par människor? Kan deras styrka avaktiveras på något sätt eller något?

Jag kommer att svara på detta i två delar, den första delen om mekaniska soldater och den andra delen om förbannade barn.

Mekaniska soldater

Nej det är inte möjligt att avaktivera / ta bort en mekanisk soldatstyrka på distans. Det är lätt att se från det faktum att det enda sättet att besegra Kagetane (som också är mekanisk soldat) eller Tina var att slå dem direkt. I båda fallen var deras identitet känd men det fanns ingenting som kunde göras för att stoppa dem bredvid att möta dem på slagfältet.

Det måste nämnas att det kanske inte är omöjligt att vissa mekaniska soldater kan ha en dödbrytare inbyggd (men jag har ännu inte hittat något om detta i ljusromanerna) men det är osannolikt på grund av samma skäl att det är dumt att ge en bakdörr till ett system du byggde. Om du kan komma in förr eller senare kommer någon annan också att ta reda på hur du kommer in. Om du någonsin blir fångad är det mycket troligt att de som fångade dig kommer att tvinga dig att inaktivera din soldat, vilket gör chansen att du blir räddade osannolikt.

Anledningen till att polisen kunde hålla tillbaka Rentaro är helt enkelt för att han höll tillbaka. I likhet med vår värld placerar det dig på ett mycket dåligt ställe när du slår upp poliser som håller dig tillbaka. Rentaro (och i förlängning Tendo Civil Security Agency som anställer honom) skulle inte kunna fortsätta göra affärer om han slår upp poliser även om han hade rätt.

Förbannade barn

Förbannade barn kan skadas / dödas med Varanium-vapen (se denna fråga). Även om det kanske inte är lätt att slå dem på grund av deras förmåga när de träffas är de lika sårbara som alla människor. Dessutom är initiativtagare utbildade kämpar medan hemlösa förbannade barn inte är det. Sedan finns det också det faktum att de förbannade barnen redan är hatade och rädda (vilket är vad

leder till bombningen av bombningen av den yttre distriktsskolan)

så det gör dem inget bra att motstå. De kommer troligen bara att "läggas ner" eftersom de flesta inte ser på dem som mänskliga. Dessutom kommer det helt enkelt att väcka ytterligare våld och hat mot deras slag.

Följande utdrag indikerar att Varanium-vapen existerar med det uttryckliga målet att såra och döda förbannade barn samt det allmänna svaret från förbannade barn när de utsätts för våld

Damn it, what a disgg brat! Vänd mot framsidan såg Rentaro att den äldsta mannen framför honom höll en Varanium-kopplingsblad som droppade av blod, hans ansikte vridet av hat. Det var en tunn kniv med ett blad på cirka tolv centimeter långt; det var för kort för att bekämpa en Gastrea, så det var svårt att tänka på vad den kunde användas till annat än att leverera ett dödligt sår till ett av de förbannade barnen. Tiggartjejen skakade på huvudet, fortfarande böjd på marken. Förlåt, herr civilofficer. Även om jag lovade Jag förtjänar vad jag fick, men jag, jag bara

Kanzaki, Shiden. Black Bullet, Vol. 3 (lätt roman): The Destruction of the World by Fire (s. 163-164). Yen Press. Kindle Edition.

0