Anonim

Elaine - You're The One (Official Music Video)

Massor av manga får en anime-anpassning, och ganska ofta avviker animes berättelse helt eller delvis från berättelsen i mangan. Detta leder vanligtvis till att olika ändar saknar information eller till och med ger överskottsinformation jämfört med mangan med samma namn.

Men det fick mig också att undra: finns det också en anime som delar samma namn som en manga (den förmodligen baserades på) men avviker 100% från detta berättelsen som berättad i mangan? Så historien i anime är helt annorlunda än mangan, men delar fortfarande samma namn.

8
  • Definiera "100%". Menar du att de delar en titel, men inte ens karaktärer, inställning eller berättelse?
  • @ Ganska mycket ja.
  • 9 Inte en manga, men den visuella romanen True Tears delar uppenbarligen nästan ingenting med sin anime-anpassning förutom namnet. Även konststilarna är helt annorlunda.
  • Delar True Tears dock en liknande "idé"? Eller avviker den helt från den ursprungliga berättelsen?
  • @FatalSleep Jag har inte läst True Tears VN men Wikipedia-artikeln indikerar att de två verken nästan inte delar någonting som inte kan läggas ner till att vara i samma genre. Till exempel var animeens huvudsakliga plot en kärlekstriangel mellan hjälten, en barndomsvän och en excentrisk tjej från hans skola som gillar djur. Sidan på VN säger ingenting om den typen av kärlekstriangel. De viktigaste hjältinnorna är en barndomsvän och en tjej som gillar djur, men omständigheterna verkar vara helt annorlunda och deras personligheter låter ingenting som karaktärerna från anime.

Tyvärr, detta är inte manga, men jag skulle vilja nämna Idolmaster.

Originalspelet The Idolmaster är ett arkadspel om att producera flickor som idoler.

Men den första anime-serien Idolmaster: Xenoglossia är en robotanime. Flickor rider på stora robotar som heter "IDOL".

EDIT: Lagt till lite bakgrund av min förståelse.

Mushi-produktion

Mushi Production är en av de första animationsstudiorna i Japan. Mushi Production är känt för Tetsuwan Atom, som är den första japanska anime-serien. Mushi Production grundades av Osamu Tezuka som är "Godfather of Anime" och den japanska motsvarigheten till Walt Disney. Denna studio skapades av manga / anime-skapare (animatörer).

På Mushi Production var animatörens uppfattning viktigast och människor på affärssidan hade ingen röst.

Bristande affärsmässighet gick Mushi Production i konkurs på 70-talet.

Soluppgång

Sunrise är ett avknoppningsföretag från Mushi Production.Grundarna av Sunrise visste varför Mushi Production misslyckades, så de bestämde sig för en ny policy som har starka företagsledare och animatörer inte kan peka på affärssidan. Animatörer kan till exempel inte bli styrelseledamöter i Sunrise. Vid Sunrise rör sig det på motsatt sätt: animatörens åsikt antas INTE.

Sunrise hade en stor framgång inom robotanime. Till exempel: Gundam, Code Geass och My-HiME.

Namco

År 2007 slutförde Namco (spelbolaget som skapade Idolmaster) Sunrise och slog samman ledande medlemmar. På den tiden var Idolmaster ett av de mest framgångsrika spelen från Namco. Ledarna gav en order till animatörsteamet som skapade My-HiME för att skapa en animeversion av Idolmaster. Animatörer på Sunrise var proffs inom robotanime, de var inte lämpliga för att göra idolanime, men de hade en policy. Därför skapade de robotanime som använde karaktärer från Idolmaster.

4
  • Har idolmaster arkadspelet skapare något att göra med anime? om inte, kanske är det bara ett möjligt varumärkesintrång. Om det var varumärke från första hand.
  • @Mindwin Ja. I anime krediterades spelet som original- och delkaraktärer. Jag lägger till beskriv till huvudsvaret.
  • Lagt till lite bakgrundshistorik.
  • det är lite söt info; o

Jag är inte säker på om det här paret överensstämmer helt med din begäran men det råder ingen tvekan om att dessa verk delar samma namn men har inget (inte ens genren) som förbinder dem.

Du kanske har hört talas om Kodomo no Jikan, en något kontroversiell anime och manga. Tja, AniDB avslöjar att det finns en annan animation som heter Kodomo no Jikan som råkar vara en hentai med en helt annan plot och olika karaktärer. (Länken leder antagligen till en 403-variant om du inte är inloggad på AniDB.)

Beviljas, hentai var först (2002) och det är mycket möjligt att mangaka bara inte visste att det fanns när hon startade manga 2005.

1
  • Det är verkligen ett trevligt fynd.