Anonim

The Kinks - Lola (Official Audio)

Jag letar efter en anime som jag såg ganska för ungefär en vecka sedan på en skoldator. Här är de detaljer jag minns.

Det började med en öppningssång. Det var en liten flicka som hade velat bli kock för kungen. Hennes mamma brukade alltid älska det när folk tyckte om hennes mat. Tyvärr dog hon och flickan var ensam, tror jag. Hon hade också denna mycket feta släkting eller kusin. Han var väldigt entusiastisk och såg efter henne? (Inte riktigt säker). Jag fick bara se två avsnitt i denna serie och jag tror inte att det var i genomsnitt 20-23 minuter men kanske kanske 15?

Det första avsnittet jag minns är att den här tjejen som vill bli kungens kock av misstag släppte en valp in i palatset, som förstörde nudlarna för den kungliga middagen. Det var den här andra flickan, som lät bortskämd ruttet och var väldigt obehaglig. Jag tror att hon någon gång försökte få den här tjejen i trubbel. Nästa sak jag minns är att den lilla flickan sa att hon kunde tillhandahålla några nudlar för att förstöra nudlarna i första hand eftersom hon odlade någon typ av nudlar. Det kunde ha varit grodyngelnudlar? (Jag är inte heller säker på det här heller).

I det andra avsnittet var det kungen. Han åkte till häst med en hel del trupper och såg ut som om han var klädd i traditionell rustning som en samurai. Jag tror att de letade efter en jätte vildsvin. Nästa sak jag minns är att det finns dessa människor klädda som ninjor som försöker döda kungen. Plötsligt är det denna stora kamp i en skog på hästryggen och några andra element som att kungen jagar mördarna efter att de misslyckats med att döda honom.

Den sista detalj jag minns är att flickan som vill bli kungens kock och som förstör nudlarna hittar en soldat på marken med sin feta kusin och hund. Plötsligt tre lönnmördare går fram till henne och ber henne att röra sig ur vägen. De hade för avsikt att döda soldaten. Hon vägrade och en av mördarna som var en flicka uppmanades av en av mördarna att "ta hand om henne". Hon stänger ögonen när hon grips men sedan säger hennes kusin något som "lämna henne i fred" och kastar ett fat vin? som vildsvinet som kungen jagade / letade efter i skogen luktar och laddar snabbt till var lukten kommer ifrån och jag tror att flickan, kusinen och valpen springer iväg med soldaten.

Det var också någon form av matlagningstävling där du lagar något riktigt trevligt så att du kan bli kungens kock. Det slutade med att hon lagade ris eftersom det var den enda ingrediensen kvar när hon äntligen kom. Hon var sen för att hon var tvungen att rädda den soldaten så hennes kusin gick och berättade för henne att komma bakom denna remskiva och drog henne hela vägen till palatset, och hon fick nästan vägra inresa för att vara sen.

Jag kommer också ihåg en scen där den bortskämda tjejen stjäl någon annan tjejs groda / sällskapsdjur och låtsas att tjejen stal hennes ingrediens för grodasoppa för att försöka eliminera henne från att vara tjuven.

Bara på sidan: Jag tror att flickan som vill bli kungens kock är Ming eller Mei? Grafiken och konststilen var inte alltför tvivelaktiga men det såg lite gammalt ut, även om jag inte skulle veta exakt det år det släpptes.

Uppdatering: Flickan är inte tsundere. Det är mer som en historisk anime och det finns inget magiskt eller annat världsligt i det. Det har ett slags ninja-tema. Människorna i anime ser vanligtvis inte ut som de vanliga anime-karaktärerna med ovanlig höjd eller ögon eller galet stylat hår och ser ganska normalt ut eller väl anime normalt ändå. Det ser ut som om det sattes i en japansk (möjligen gammal) miljö som liknar medeltiden. Det fanns ett slott men det hade inte en vallgrav. Flickan har svart hår och alla bär vackra japanska kläder som kanske under den feodala tidsperioden. Kvinnan i palatset bar vad som såg ut som klänningar och hade håret i en bulle.

Medan jag är det, kom jag bara ihåg att den kvinnliga mördaren / ninjan hade någon typ av symbol på armen.Jag tror att hennes ärmar rippades av vildsvinet? och sedan täcker hon snabbt upp det. Även flickan som vill vara kungskocken och räddar den soldaten hade två ringar som hon fick av sin mamma. Den ena var grön och den andra var en färg som jag glömde (kanske röd). Jag har ingen aning men hon slutar släppa den.

Vet någon vilken anime detta är?

3
  • Jag känner inte anime, men jag sökte bara efter namn och tagg och hittade den här karaktären
  • watched fairly recently hur ny (som i ålder) tror du att anime var? Är du också 100% säker på flicknamnet, det kan begränsa mycket på alternativen
  • Prix- Jag sa aldrig att det var exakt flickornas namn. Det är lite oklart. -Shinobu- Det är definitivt inte hon. Flickan var liten (kanske åtta år gammal), klädd ganska formellt i vad som ser ut som japanska kläder och hon hade ganska oskuldsrika ögon. Anime är mer som en historisk typ av stylad och har inte människor som har ovanligt rosa hår eller i grunden frisyrer som yu-gi-oh. Så typ av normalt utseende. Var tvungen att svara nu eftersom mitt internet blev helt knasigt.

Jag känner till anime som du pratar om, jag gillade att titta på den också. Det är en koreansk anime som heter Dae Jang Geum: Jang Geum Dream.

Först och främst läste jag beskrivningen som publicerades, och det är en exakt matchning för anime Dae Jang Geum. Flickan vill lära sig att laga mat och slutar bli kejsarens mathembiträden. Emellertid räddade hon oväntat emporer, utan att veta att det var han och de onda börja orsaka problem för henne. Hon är oklart om skurkarna till slutet av anime.

1
  • 2 Kan du lägga till en beskrivning och en bild för att förklara varför du tror att det här är serien som OP talar om?

Det kan vara Chuuka Ichiban !. [MAL]

Efter Maos mammas död, Pai, som kallades "Fairy of Cuisine", blir Mao en superkock för att ta titeln som mästerkock på sin mors restaurang. Men innan han tar sin mors plats som mästerkock fortsätter han att resa i Kina för att lära sig mer om de många sätten att laga mat i hopp om att bli en legendarisk kock, precis som sin mamma. Under sin resa möter han stora vänner och hårda rivaler som vill utmana honom inom matlagningsområdet.

En av huvudpersonerna heter Mei Li:

Den 16-åriga dottern till Chouyu. Ursprungligen var hon en hjälpar på Yang Spring Restaurant. Hon blev kär i Mao efter att ha sett hur mycket han älskar att laga mat och hur han också bryr sig om andra. Hon vet bara lite om matlagningsfältet, men hon är användbar när det gäller små fakta och försöker ofta hjälpa Mao med olika andra saker.

2
  • 1 Jag tror inte att det är dessa två eller väl inte den första ändå. Det är inte heller den vanliga moderna restaurangen men mer som slott och så eller väl japansk stil ändå. Redigera: Jag beklagar, men jag listade två anime. xD
  • Jag tittade bara på den första och det var en tjej, inte en pojke som ville bli kock och jag tror att grafiken inte såg ut så