Anonim

【Miku-tan】 [2011] [ENGLISH] Lonely 「2NE1」

Många gånger när jag ser bilder av Hatsune Miku visas hon med purjolök eller vårlök.

Förutom hörlurar och mikrofoner verkar andra populära och välkända vokalider, som Rin, Len, Kaito och Luca, inte ha några konstiga föremål som grönsaker.

Så varför visas Miku med purjolök? Och om det inte finns några andra vokalider med konstiga föremål, varför är hon den enda?

+100

Hatsune Miku som håller en purjolök kommer från en parodivideo av Leekspin-meme. Leekspin-meme är en video av Orihime från Bleka snurrar en purjolök i en av episoderna med den finska folksången Ievan Polkka spelar i bakgrunden.

På en annan anteckning är grönsaken hon håller faktiskt en "negi" eller grön lök. Men den engelska dubben för Bleach kallade det purjolök.

Källor:

  • Parodivideo från Hatsune Miku: https://www.youtube.com/watch?v=kbbA9BhCTko
  • Leekspin meme: http://knowyourmeme.com/memes/leekspin-loituma-girl
2
  • 5 Det är värt att påpeka att videon släpptes mycket snart efter att programvaran blev tillgänglig (8 dagar senare enligt YouTube). Eftersom det hade en ganska bra produktion och eftersom purjolök-meme var på höjden av sin popularitet vid den tiden blev videon en av de första Miku-videorna som fick någon anmärkningsvärd popularitet. Det cementerade verkligen hennes umgänge med purjolök långt innan de flesta ens hade hört talas om vokalider. Det är också ursprunget till den härledda karaktären Hachune Miku, som finns i två av bilderna i OP.
  • +1 för att korrekt skriva titeln på Ievan Polkka (eller Polokka). Skulle vara benägen att lägga till ytterligare +1 för varje, översättningen av namnet (Eve's Polka) och gruppen vars version av låten meme basen på (Loituma);)

Förutom hörlurar och mikrofoner verkar andra populära och välkända vokalider, som Rin, Len, Kaito och Luca, inte ha några konstiga föremål som grönsaker.

Egentligen har många vocaloid (och annan röstprogramvara) objekt associerade med sig

  • GUMI (en Megloid) har en morot till sitt föremål

  • Teto Kasane (en UTAUloid) har bröd

  • Luka är ofta associerad med fisk, eller på grund av håret, bläckfiskar.

Det finns fler listade här

De flesta av dessa härstammar från fans snarare än de ursprungliga skaparna och är inte officiella - även om det finns en avslappnad acceptans av karaktärsartiklarna. Till exempel delas purjolökformade glödstift ibland ut på Miku-konserter. Karaktärsobjekt visas ofta också i artistervideor

3
  • GUMI kommer inte från Utau
  • Ty @ deviantfan.
  • (Och jag är inte säker på vad "en Megloid" ska betyda. Gumi tillhör Vocaloid)

Anledningen till att Miku vanligtvis har purjolök med sig för det mesta när du ser henne, beror på att eftersom hon är en vokaloid ville någon (antar jag) få henne att sjunga Ievan Polkka, en finsk sång, och det var det som fick henne populär på först.

* Luka

Och som ett av svaren redan nämnde detta, kom dessa grönsaksparningar med Vocaloids från fansen själva, så det är inte precis officiellt.

Egentligen har många vokaloider (till och med UTAU) associerats med grönsaker. Här är några exempel:

Megurine Luka - Fisk eller tonfisk Kagamine Rin - Apelsin (er) Kagamine Len - Banan (er) KAITO - Glass MEIKO - Sake (En traditionell japansk alkohol)

GUMI - Morot (er) Camui / Kamui Gakupo - Aubergine

(UTAU)

Kasane Teto - (fransk) bröd eller en Baguette Namine Ritsu - Chokladchips


Så Luka är parat med fisk eftersom hon har en chibi-huvudkaraktär som har hår som en bläckfisk.

Rin har en apelsin för sin frukt eftersom hennes halsduk liknar en apelsinskal.

Len parades ihop med en banan främst på grund av hårfärgen och den biten av håret som klibbar uppåt liknar en banan, bara lite.

KAITO med glass eftersom fans märker halsduken han bär och i sin nya V3-uppdatering stövlar. Folk trodde att han verkade ha vinterspecialkläder och eftersom hans hår är blått liknar det lätt snö / is och relaterade saker bestämde de att hans mat skulle bli glass.

MEIKO med skull för att hon verkade se äldre och mogen ut så jag antar att de tyckte att det skulle vara kul om de gjorde henne full (?) Inte riktigt säker på den här.

GUMI med morötter på grund av hennes färgschema mestadels, eftersom hon har grönt hår och orange officiella kläder så det påminner människor om morötter.

Gakupo med aubergine eftersom han har lila hår och en starkare / djupare röst så jag tror att det påminde dem om en aubergine

Nu parades UTAU: erna officiellt med slumpmässiga livsmedel eftersom de skulle vara ett parodiskt aprilskämt. (?)

Här är en bild av dem med maten också:

1
  • 1 Medan du nämner låten anger du inte hur det hjälper till att svara på frågan. Du nämner också andra detaljer och förklarar de andra vokaliderna och även de relevanta skälen, den viktigaste, som är fokus för den fråga du inte förklarade. Överväg att fokusera om på frågan.