Anonim

ನರಕಚತುರ್ದಶಿಗೂ! ಶ್ರೀ ಕೃಷ್ಣ 16000 ಹೆಂಡತಿರು ಬಂದಿದ್ದು ಹೇಗೆ Varför firas Naraka Chaturdashi

I hinduisk mytologi är Asura de dåliga varelserna. Asuras försöker alltid stjäla Devas plats för att de inte fick det. Indra är en kung av Devas / Suras.

Så kort sagt indra (Deva) avbildas som gott varande i hinduisk mytologi och Asura som dåliga varelser och Naruto är inspirerad av hinduismen / buddhismen, så varför görs anpassningen av Indra och Asura motsatt deras verkliga jag? Har tillverkarna förklarat det någonsin?

3
  • Asuror i hinduisk mytologi avbildas ibland som jättar och har mer fysisk styrka. Devor i hinduisk mytologi saknar fysisk styrka men är intelligenta och skickliga.
  • Tänk på att buddhismen också har devaer / asuror, som liknar men inte samma som hinduiska devor / asuror. Indra förekommer också i vissa buddhistiska traditioner som Sakka (i Japan, Taishakuten), men har väldigt olika berättelser från Hindu Indra. Jag misstänker att de buddhistiska versionerna av dessa varelser hade mer inflytande på Naruto-karaktärerna, eftersom buddhismen är det långt vanligare i Japan än hinduismen är. (Det finns i princip inga hinduer i Japan förutom nyligen invandrare från Indien / Nepal.)
  • @senshin Och var kom buddhismen ifrån? Det härledde mycket av sin filosofi från hinduismen. Samtidigt förkastade den vissa läror. Naturligtvis förändrades berättelserna. De förändrades ytterligare medan de transporterades. Att säga att buddhistiska asuror / devor är olika är dumt och obehagligt. Även hinduiska puranas skiljer sig åt beroende på region.

Som jag nämnde i min kommentar till din fråga, visas Asuras att vara starkare än vanliga människor, även om de saknar intelligens (som Naruto). Devas å andra sidan saknar fysisk styrka men tros vara kvicka och skickliga (som Sasuke). Ditt argument att Asuras alltid försök att stjäla Devas plats är inte helt sant. Exempel är Prahlada. Han är en Asura men beskrivs fortfarande som en helig pojke i Puranas. Hans namns bokstavliga betydelse är: fylld med glädje. (Precis som Naruto).

1
  • Prahlada är det enda undantaget men även hans familj hade samma avsikt. Du kan till och med räkna King Bali men det var ett helt annat scenario och han blev förändrad senare på grund av sitt löfte om donation.

Jag vet inte om Sensei Masashi har gett någon förklaring. Men min gissning är att Naruto inte var tänkt att vara en historienserie, de gjorde förmodligen medvetet det annorlunda eller omvända versionen från den riktiga.

Varför? Kanske för kreativa ändamål. Kanske ville de inte att det skulle vara som en verklig version av den annars religiöst påverkade historien, för att undvika påståenden eller för att undvika stötande känslor som kan uppstå på grund av det.