Anonim

Overlord säsong 2 avsnitt 1 First Impressions - Bra start för anime 2018

Medan du läser recensioner för The Ancient Magus 'Bride: De som väntar på en stjärna, Jag såg ett antal granskare som uppgav att OVA kräver viss kunskap om mangan. En granskare säger att vissa bakgrundselement lämnas oförklarliga i OVA. En annan som inte har läst mangan klagar på att OVA är obegripligt för honom.

Med detta i åtanke, hur mycket av mangan behöver jag ha läst för att förstå OVA? Jag skulle vilja titta på det, men jag har ännu inte kommit ikapp med det aktuella kapitlet (kap. 37).

Jag började titta De som väntar på en stjärna trots mina bekymmer. Jag är för närvarande på ch. 15 av mangan, och jag hade inga problem med att förstå det första avsnittet. Jag märkte dock vissa detaljer som skulle kräva kunskap om vissa mangakapitel:

  • Tidigt i avsnittet talar Ruth till Chise som en hund. Senare förvandlas han till en pojke för att äta frukost med henne och Elias. För att förstå detta krävs att tittaren är klar med att läsa bågen där Ruth introduceras och där han blir Chises bekanta. Med andra ord måste tittaren ha läst färdig ch. 12.

  • Det hänvisas till att Chise är en Slay Vega. OVA skildrar också Chise som hemsökt av hennes förmåga att se magiska varelser osynliga för andra som barn. Båda dessa aspekter av Chise diskuterades före Ruth-bågen. (Tyvärr glömde jag bort de exakta kapitlen, särskilt eftersom en del av informationen i fråga är spridd över flera kapitel.)

  • En granskare klagar över att vi inte presenteras för Elias eller får en förklaring till varför Chise studerar magi. Personligen tror jag inte att vi faktiskt behöver veta det heller. När det gäller mig kan detta helt enkelt handvinkas som en del av världsbyggnaden eller tomtkonstruktionen. Hur som helst, tillräckligt med sammanhang ges i början kapitel av manga, i första volymen. Ovanstående gäller också Angelicas utseende i början.

Eftersom allt ovan förklaras tillräckligt detaljerat med den punkt i mangan där Ruth dyker upp och blir bekant, verkar det vara tillräckligt att en OVA-tittare åtminstone läser mangan upp till kap. 12, om inte avsluta vol. 3. (Även om Ruths anknytning till Chise händer i kapitel 12 tog det mig till kapitel 14 att förstå att Ruth kunde formförskjutas ordentligt.)

1
  • Jag kommer att redigera detta om det är nödvändigt när jag är klar med att titta på OVA: det finns fortfarande ett oavgjort avsnitt.