Anonim

Dragon Ball OST CD1 - Hatsukoi Wa Kumo Ni Notte

Efter att ha sett Akira film (regisserad av Otomo Katsuhiro) Jag fick senare reda på existensen av mangaserien som den hade baserats på.

Är filmanpassningen trogen mot mangan, med bara mindre variationer? Eller kommer jag att få mycket mer detaljer från berättelsen genom att läsa mangan (och i så fall hur mycket mer)?

I grund och botten, hur olika är manga- och filmversionerna av Akira?

Mangaen är helt mer omfattande. Filmen är i allmänhet baserad på mangan och följer samma karaktärer och teman, men förkortar den kraftigt (slutet på mangan har "lidit" mest). Filmens tillverkare hade dock inte mycket val: mangan är över 2000 sidor lång, så naturligtvis förlorade filmen lite bakgrund.

Det finns en diskussion om denna fråga på myanimelist. Där nämns att filmen täcker början och slutet av mangan och lämnar lite bakgrund och sidohistorier. Mangaen har ett stort antal karaktärer, sidoteckningar och täcker en större tidsperiod.

Det finns många skillnader, men den viktigaste tror jag att det är Akira lever och inte en massa kryogeniserade kroppsdelar

Ganska många skillnader - karaktärer, händelser, motivationer. De två största karaktärsskillnaderna (av karaktärer som fortfarande ingår i filmen) är att Akira lever och en stor del av berättelsen, och nummer 19 är faktiskt viktigt för handlingen till skillnad från i filmen.