Anonim

Från hjärtat: Kära vårdgivare

I My Hero Academias värld förvärvade det mänskliga samhället Quirks.

Så i stället för att ha vanliga människor har vi människor med förmågor.

Med undantag för Power-Up-konstigheter (som en för alla ... etc), varför verkar människor / hjältar / skurkar fysiskt starkare?

Jag menar, de kan gå genom väggar och krossas på marken och fortfarande stå, med mindre skador, träning kan inte få en människa att upprätthålla sådana saker ...

I One Piece till exempel vet vi att världen är fylld med onormalt starka människor, men så är det inte i My Hero Academia, eller hur?

Bakugo står upp efter Dekus power-up punch, även med 8% kan det göra hål i väggarna, varför dödade det inte bakugo?

3
  • 8% var det maximala som Deku säkert kunde använda vid den tiden men det betyder inte att han slog Bakugo med så mycket kraft, även innan Full Cowling begränsade han omedvetet den kraft han använde för att inte spränga hål hos människor han träffade.
  • du fokuserar på fel del av frågan. Människorna i denna värld är fortfarande normala. Ingen kan hålla en hit inte ens 1%. Endeavour kan inte gå igenom en byggnad och överleva ... bara för att hans kropp kan generera eld ..
  • Jag tog upp en viss punkt snarare än att ge ett svar varför det är en kommentar

I mycket anime har människor bara mer hållbarhet än människor i verkliga livet. Inte säker på hur jag ska tillhandahålla källor till detta, men i till exempel One Punch Man, Saitama misshandlades upprepade gånger av Crablante innan han fick några befogenheter och överlevde. I JoJo Battle Tendency, Mark får halva huvudet avskuren och kan fortfarande prata ett tag efter. Det är bara en vanlig sak i många anime att människor har högre hållbarhet än sina motsvarigheter i verkliga livet. Jag skulle inte ägna så mycket uppmärksamhet åt detta.

Med tanke på att Bakugo skapar explosion från sin kropp kanske hans kropp har anpassat sig för att hantera den. Som sådan har andra hjältkroppar stärkts för att hantera sina konstigheter. Annars skulle alla hjältar påverkas av sina egna särdrag (t.ex. Hizashi Yamada skulle vara döv nu).

Vi ser detta med (naturligt konstigt) Deku när han behöver träna sin kropp för att vänja sig vid sin begåvade karaktär.

tba - lägger till referenser när jag kan hitta ett transkript.

Människor har förmågan att fysiskt träna sig själva för att göra saker utöver deras normala kapacitet.

Anime, särskilt shounen anime, är känd för att överdriva detta långt utöver vad som är möjligt i verkligheten. I nästan vilken shounen-anime som helst kan en helt normal person fysiskt träna sig till den punkt där de kan kasta bilar, överleva en bil som kastas på dem och andra liknande saker som är långt bortom vad även en fenomenalt utbildad människa kan.

I MHA-världen genomgår hjältar intensiv fysisk träning för att kunna utföra dessa bedrifter. Som sådan är de kapabla till vad du beskriver.