Anonim

Om du har sett CosPrayers kommer du förmodligen ihåg det som en av de värsta anime du har sett. Historien gav ingen mening, med många viktiga berättelseelement klippt ut helt. Karaktärerna hade ingen personlighet, fruktansvärt skådespel, och deras handlingar var inte meningsfulla. Det fanns i stort sett ingen förklaring för vad som hände heller. Kameravinklarna var konstiga. Den slumpmässiga fanservice dödar också alla försök till en seriös ton, men showen verkar försöka ta sig själv på allvar. Det är bara en dålig show. Wikipedia hävdar till och med att showen skapade en mindre meme "Värre än CosPrayers" för att beskriva otroligt hemska program.

Om det var allt, kunde vi bara skriva av showen som en av animes stora misslyckanden, men styggelsen fortsatte med Smash Hit! (Hit wo Nerae!) och LOVE KÄRLEK ?. Dessa serier sändes i följd omedelbart efter CosPrayers och producerades av samma människor. I dem är CosPrayers en tv-show live-action, och båda serierna handlar om produktion av CosPrayers. Det plågas av många problem, inklusive dålig förvaltning, brist på erfarenhet från producenterna, olämpligt innehåll och till och med skådespelerskor som förför manusförfattaren att försöka bli mer screentime.

Om en riktig show plågades med så många problem, föreställer jag mig att resultatet skulle bli ganska dåligt. Så det är nästan förståeligt varför CosPrayers var så dåligt, speciellt om det var tänkt att lägga till historien om de andra två serierna. Men om det var deras mål, skulle jag föreställa mig att att sända CosPrayers sist, snarare än första av de tre, skulle vara det bättre sättet. Det är också ganska otroligt att en studio medvetet skulle skapa en dålig show, eftersom jag inte kan föreställa mig att de skulle förvänta sig att tjäna pengar på det. Ändå verkar showen nästan för dålig för att vara sant, och vissa foruminlägg på nätet hävdar att det medvetet gjordes på det sättet för att matcha de andra två serierna bättre.

Finns det några bevis som tyder på att CosPrayers gjordes som en dålig show, och problemen som plågade det var avsiktliga? Eller är det bara "fan" -spekulation?

2
  • Hanlons rakhyvel :)
  • Allt gjort av m.o.e. (en del av Pony Canyon) verkar vara varierande grader av dåligt

Efter att ha kollat ​​Wikipedia, TVTropes, den officiella webbplatsen (via Wayback Machine) och Anime News Network fanns det ingen information om detta. Även om showen medvetet gjordes för att vara dålig är det troligt att produktionsföretaget inte skulle avslöja det faktum, så vi skulle inte ha något sätt att veta. Därför finns det förmodligen inget definitivt svar på detta.

Men de olika problemen i showen är inte de typer som man medvetet skulle skapa om showen medvetet gjordes för att vara dålig. Showen lider främst av en osammanhängande plot, liksom intetsägande karaktärer. Men det verkar inte vara medvetet osammanhängande; snarare hade de inget utrymme för att passa någon tomt på den korta tid som tilldelades. Detta bevisas av det faktum att det finns flashbacks till scener som aldrig ägde rum på kameran. Förmodligen var det ursprungligen något försök på en tomt, men viktiga bitar klipptes under produktionen.

Det är också anmärkningsvärt att showen, även om den är hemsk, inte är nära den värsta anime någonsin. Om produktionsteamet medvetet försökte göra en dålig anime, kunde de ha gjort det ännu värre, t.ex. genom att använda sämre konstverk eller lägga till fler plothål. Det finns inget bra med Cosprayers, men det finns fortfarande mycket som kan vara värre. Som Jon Lin noterade i kommentarerna, M.O.E. (studion ansvarig för Cosprayers) har gjort massor av medioker anime, och Cosprayers kan lätt bara vara någonstans i distributionens låga svans ände utan att medvetet göras dåliga.

Slutligen, som jag noterade i frågan, är det inte meningsfullt varför Cosprayers skulle sändas innan Smash Hit! och KÄRLEK KÄRLEK? om de gjorde det medvetet dåligt. Den bättre strategin ur en produktionssynpunkt skulle vara att lufta den sista av de tre.

Det är värt att notera att åtminstone en kille på internet håller med mig. Denna recension av Cosprayers diskuterar om showen är avsiktligt dålig eller inte i sista stycket:

Men tillbaka till den frågan om parodin retcon: Enligt Wikipedia hade Smash Hit premiär bara en vecka efter att CosPrayers slutade, så det verkar möjligt att producenterna hela tiden hade planerat att CosPrayers skulle vara skit. Men om så är fallet är de det fortfarande kompletta blockheads. Först och främst, var är känslan av att sända den avsiktligt suga show-in-a-showen innan sända show-making som ger det sammanhang? Din publik kommer att bli uttråkad och / eller irriterad och titta på något annat långt innan du har en chans att avslöja hela "det skulle vara skit hela tiden!" vrida. Och för det andra, ett galet verk blir inte automatiskt mindre galet bara för att du gjorde det galet medvetet. Om du sjunger en låt fruktansvärt off-key spelar det ingen roll om du gjorde det för att du är ton-döv eller för att du gör det avsiktligt för att göra någon poäng på något sätt, det kommer fortfarande att göra min öronen blöder. Att vara sugen medvetet räcker inte av sig själv du har varit underhållande suckig, och helst också inkludera lite satir på den tuffa saken du imiterar. Dessutom tycker jag inte att CosPrayers är outlandish nog i sin suckiness att kvalificera sig för "haha sucky med avsikt" publiken. Enkelt uttryckt är det inte illa nog. Trots det "värre än CosPrayers" -memet är det inte den värsta anime där ute, och det är inte ens det värsta jag har sett. Det är bara medioker och osammanhängande. Det misslyckas även om det är legendariskt hemskt.

Det finns några källor som gör det motsatta påståendet, men ingen av sidorna har några direkta bevis. Med detta i åtanke är jag av den uppfattningen att även om vi inte kan veta säkert, baserat på ovanstående bevis är det mycket troligt att showen inte var avsiktligt dålig.