Anonim

DÅLIGA KARRAR MARS (varning: tittarna blir dåliga)

Det är känt att få karaktärer kan motstå slag från Saitama när han är halv seriös (förmodligen bara Boros, Garou och Orochi fram till nu)

Vem kunde motstå fler slag från Saitama, Boros eller Garou?

1
  • Garou tog aldrig ett seriöst slag av saitama. Jag menar att det inte var någon avsikt att döda i den. Men när han kämpade mot boros fanns det så det är två olika slag

(Varning: webcomic spoilers framåt; brister i spoiler tag formatering gör det alltför betungande att använda dem)



Jag ger en sida för sida en genomgång av de attacker som vi ser både Boros och Garou ta från Saitama utan att dö; detta kommer inte att räkna med den tid Garou blev smackad för middagen (eller paret extra gånger han fick träff i mangaversionen av händelserna innan de faktiskt har kämpat). Manga / anime-versionen av Boros-striden är lite annorlunda än i webcomic, men eftersom en riktig kamp med Garou hittills bara har inträffat i webcomic måste vi använda webcomic för båda slagsmål för att sätta dem på en jämn fot; eller åtminstone "jämnare". Jag tror att det finns fler slag av Saitama i webcomic-versionen, intressant nog.

Boros vs Saitama

  • kapitel 38 sida 06-07 pansarbrytande bröststans
  • kapitel 38 sida 15 hopp utanför skärmen i strid, Boros har tappat en arm; möjligen har många slag kastats, åtminstone av Boros, eftersom Saitama är ganska dammare än han verkade vara innan
  • kapitel 39 sid 13 kör utbyte av slag; vissa möter uppenbarligen varandra, andra inte så mycket
  • kapitel 40 sida 05 bröststans
  • kapitel 40 sida 06 Normal stanskombination reducerar mycket av Boros till ånga (han regenererar)

Striden slutar sedan med Saitamas nästa attack, ett allvarligt slag, där Boros dör.

Det är svårt att veta exakt hur många slag Saitama kastade som inte var en del av hans "på varandra följande slag" / "combo", på grund av det hoppet i striden (de mellanliggande sidorna involverar de andra hjältarna). Men det finns minst 3 normala slag som landar en direkt träff, en vanlig slagkombination och fyra eller fler matchade / motverkade attacker som inträffar under deras löpande utbyte. Vi får inte någon tydlig indikation på att Boros någonsin har undvikit någon av Saitamas slag, men han verkar åtminstone motverka vissa eller överleva med att motverka sina attacker (fram till det allvarliga slaget).

Garou mot Saitama

  • kapitel 88 sida 08 punch to face
  • kapitel 88 sida 13 axelkast i marken
  • kapitel 89 sida 07 dodged punch to face
  • kapitel 89 sida 10 dodged punch to chest
  • kapitel 89 sida 11 dodged kick to chest
  • kapitel 89 sida 12 undvikit två slag
  • kapitel 90 sida 08 överlever en normal stanskombination
  • kapitel 90 sidor 12-13 tvåhänt normal stanskombination; blir överväldigad men ingen verklig skada (kan ha avböjt dem alla innan han flydde)
  • kapitel 91 sida 05 undviker att få tag i armen
  • kapitel 91 sidor 06-07 flyr från att smälta i marken
  • kapitel 91 sida 11 överlever direkt stans
  • kapitel 91 sida 13 överlever direkt slag mot ansikte
  • kapitel 92 sida 09 tarmstans i första monsterform
  • kapitel 92 sidor 11-12 Förlorar armen till allvarlig huvudbutt, regenererar den
  • kapitel 92 sidorna 14-15 stansat igen, transformationer börjar ångras

Vid denna tidpunkt säger Saitama att Garou blir svagare och kör på ångor, och han skäller honom i princip. Så följande träffar kan förmodligen kasseras, men jag listar dem för fullständighet.

  • kapitel 92 sida 17 slog runt, stansade i ansiktet;
  • kapitel 92 sid 20 stansade igen för att han inte kommer att hålla käften
  • kapitel 93 sidan 09 nedåtriktad hammarslag för att gå av irritation igen

Det är en vanlig stanskombination, en tvåhändig normal stanskombination, en allvarlig headbutt och 14 eller så andra slag eller sparkar, plus några andra drag innan Saitama förklarar att han har börjat bli svagare och bara börjar smälla honom och skälla honom .

Garou undviker eller motverkar många av attackerna, med undvikelser som anges ovan. För direkta träffar: 5 stansar och en slamanslutning, en vanlig stanskombination ansluten till synes fullständigt (minst 14+ slagpunkter från vad jag kan räkna, men många av dem överlappar nästan helt andra som gör det svårt att vara säker), och en tvåhänt normal stanskombination överväldigade honom (han gjorde en egen bråk) men det är inte klart om något faktiskt är anslutet.

Analys

I slutändan kommer det att finnas några åsikter här eftersom det finns några förmildrande problem som inte behandlas i kanonen. Av grundläggande betydelse för mig är: kunde Boros undvika något av Saitamas attacker? Vi ser honom inte göra det, men Boros litade också tydligt på hans förnyelse, så det är tänkbart att det var möjligt för honom att göra det, men han valde helt enkelt att inte göra det för att han bara kunde regenerera skadan.

Min personliga åsikt: Garou vinner denna jämförelse. Här är min lista med anledningar till varför.

  • Till skillnad från Boros ser vi definitivt Garou läsa Saitamas rörelser, undvika och motverka många av dem.
  • Garou drabbas av flera direkta slag utan att ta dödlig skada.
  • Garou förlorar inte några kroppsdelar till de direkta träffarna förrän en allvarlig headbutt.
  • Garou överlever en allvarlig serieattack, medan Boros dör för den enda som Saitama använder. (Saitama använder också en seriös tabellflip under Garou-kampen, även om detta inte egentligen var tänkt att skada så mycket att visa upp och få Garou att kämpa mer allvarligt.)
  • Garou överlever två kombinationsattacker, medan Boros bara hanterar en.
  • Det totala antalet attacker vi ser riktade mot Garou är högre, men för att vara rättvis mot Boros finns det ett otydligt antal av dem som sker utanför skärmen; kan vara noll, kan vara ett helt gäng, men resten av striden antyder att det förmodligen är i slutet.

När det gäller Guds uttalanden har ONE sagt att en närstrid Boros mot Garou skulle vara en hel kamp. Många anser att Boros och Garou har samma effektnivåer. Men deras stridande stilar och kapacitet är väldigt olika. Garou använder skicklighet och teknik för att kontrollera slagsmål och slå i svaga punkter och öppningar, medan Boros förlitar sig på överväldigande kraft och förnyelse. Boros har också varierade attacker. Inom räckhåll skulle Boros förmodligen vinna, medan head-to-head skulle det vara en episk sammandrabbning utan någon gudomlig seger känd. Inget av det behandlar faktiskt hur bra någon av dem hanterar slag från Saitama, fastän. Det gör det enkelt för varje enskild fläkt att välja en sida (eller gå Schweiz och hålla sig borta från den eller förklara dem lika).

5
  • Men du listade som stans de han dödade. Så hur många faktiska slag fick han från Garou?
  • @Pablo Personligen skulle jag överväga att inte bli träffad av en av hans slag i en verklig kamp samma sak. Bättre, till och med. Jag menar, rabatterar du det om han faktiskt kan avleda attacken? Annars är 5 stansar och en slam ansluten, en vanlig stanskombination ansluten till synes fullständigt (minst 14+ slagpunkter från vad jag kan räkna, men många av dem överlappar nästan helt med andra vilket gör det svårt att vara säker), och en två -handen normal punch combo överväldigade honom (han gjorde en flurry av sin egen) men det är inte klart om något faktiskt ansluten. Innan Saitama sa att han blev svagare.
  • Jämför hur en vanlig combo omvandlade Boros till något mer än en blodig dimma. Visst att han blev bättre, men tydligt klarade Garou det bättre än så. Jag tror att EN har angett att han tror att det skulle vara en hel strid mellan Boros och Garou på sin topp (hittills); så på något sätt är de på ungefär samma maktnivå, men de kämpar inte i samma mode. Garou har i grunden överlägsen skicklighet och melee-stridsförmåga, medan Boros är ren makt, regen och varierade attacker. Båda kommer till slutsatsen att de naturligtvis var lite mer än en leksak för Saitama.
  • @Pablo oh, och jag glömde den allvarliga headbutt i attackerna som slog och han överlevde. Det skulle inte vara en orimlig läsning att tolka Saitamas uttalanden så att han blev svagare när han förvandlades till ett monster (Saitama säger också att han kör på ångor, så om monsterformen var inneboende svagare eller hans uthållighet bara gav ut är också upp till griper), men det är inte klart exakt när han tror att Garou blev svagare; kan vara precis som omvandlingarna ångras, eller vid monstertransformationen, eller tidigare. Men allvarlig headbutt är fortfarande allvarlig.
  • @Pablo Jag har uppdaterat svaret för att inkludera en genomgång av Boros-kampen.

Fram till nu saitama verkligen inte behövde göra någonting alls för att slå garou allt som krävdes var ett riktigt enkelt skott (inte ens ett slag) Och i manga finns det inte någon slagscen mellan garou och saitama, det är ännu inte avslöjade om garou skulle kunna uthärda slag från honom eller inte Och om du läser mangan skulle du vara medveten om tillståndet hos Orochi. Hittills är boros den enda som gav en liten kamp för Saitama

Saitama kämpade inte riktigt mot Garou ännu. Ur anime-perspektivet kämpade Saitama inte mot Garou ännu. Inte i en verklig kamp. Ja, de har gått varandra, även då borstade Saitama honom bara. De slog faktiskt inte. Så svaret på din fråga skulle vara, för nu är Boros den enda som kunde motstå Saitamas slag.

Skulle troligen vara Boros. Med tanke på att Saitama var tvungen att använda sitt "seriösa läge" för att besegra Boros. Medan Garou däremot ser Saitama honom bara som en slumpmässig förbipasserande och de två har inte kommit in i en verklig kamp ännu. För närvarande är Boros förmodligen den enda som kan motstå slag från Saitama.