Anonim

Aladdin - Friend Like Me [High Quality]

I Puella Magi Madoka Magica, om någon önskar något till Kyubey, kommer de att bli en magisk tjej (och i slutändan en häxa), men önskan kan vara allt som pengar, makt, gudliknande krafter. Men vad skulle hända om de vill inte bli en magisk tjej istället? (Kanske bara Madoka vet)

Jag tänkte om Kyubey skulle explodera eller vägra önskan, men tänk om han inte vägrade?

1
  • Möjligen relaterat: Är alla önskningar faktiskt möjliga?

Kyubey får dessa tjejer att skriva en kontrakt. Detta kontrakt innehåller bestämmelsen att de blir magiska tjejer och bekämpar häxor (med den dolda eventualiteten att de själva blir häxor). Att bevilja önskan är Kyubeys del av kontraktet. Om någon inte går med på avtalet i sin helhet, inklusive delen om att bli en magisk tjej, varför skulle Kyubey ge dem en önskan? Med andra ord, att inte gå med på att bli en magisk tjej på något sätt innebär att inte acceptera villkoren, att vägra avtalet.

Du måste också komma ihåg att Kyubey avsiktligt erbjuder kontraktet vid specifika ögonblick när hans mål sannolikt inte kommer att vägra. Detta exemplifieras i Mammis fall, förklarade i Puella Magi Wiki:

Mami önskade sig efter att ha varit i en bilolycka med sina föräldrar. Hon var sannolikt mycket sårad, eftersom hennes föräldrar dog på platsen, och Mami överlevde bara på grund av en önskan med Kyubey, som dök upp just i det ögonblicket och lämnade Mami lite tid att överväga sin önskan.

Det är osannolikt att Kuybey skulle närma sig någon vid en tidpunkt då de antingen skulle vägra att underteckna kontraktet eller som skulle göra det på något annat sätt inte utnyttja chansen att önska något viktigt för dem.

6
  • Det är sant att Kyubey med största sannolikhet är nog försiktig för att undvika situationer där kontrakten skulle göra en sådan önskan. Men ett intressant tankeexperiment är: Vad skulle hända om Kyubeys åtgärder misslyckades och kontrakten, kanske från ett oförutsett trots ögonblick eller vad som helst, gjorde en sådan subversiv önskan?
  • @ahiijny Det skulle nog vara upp till honom. Detta är inte något rättsligt bindande kontrakt, bara en affär som en utlänning erbjuder.
  • Omständigheterna kring Madokas önskan kan innebära att när processen väl är igång är den utanför Kyubeys kontroll.
  • @ahiijny Ah. Då kommer kontrakten troligen att bli ogiltig genom att inte gå med på att bli en magisk tjej, vilket frigör Kyubey från behovet av att bevilja önskan.
  • 1 @ahiijny det var min fråga, vad skulle hända om han inte avvisar önskan.