Anonim

Shinji dansar till Komm, Süsser Tod

Rei Ayanami och Shinji Ikari ska vara bror och syster. Varför har de inte båda samma efternamn som sin far, Gendo Ikari?

De ska inte vara bror och syster. Rei skapades med hjälp av material från Yui Ikari som skulle göra deras relation närmare mor / son eller moster / brorson genetiskt sett och detta ursprung hölls hemligt.

Gendō Ikari förde sin första klon (Rei I) till Gehirn-basen, som är föregångaren till NERV och ansvarig för utvecklingen och konstruktionen av de första Evangelion-enheterna och introducerade henne som dottern som en bekant anförtrott honom.
...
Officiellt väljs Rei II av en organisation som heter Marduk Institute som det första barnet och piloten för EVA Unit-00, även om denna organisation senare avslöjas som en front, med Gendō och SEELE-rådet som drar alla strängar.

Så officiellt finns det ingen relation mellan Gendo och Rei förutom att han är ansvarig för henne. Att ge henne sitt efternamn skulle inte tjäna något syfte och istället göra andra mer misstänksamma mot henne och vilken koppling hon delar med honom.

Citat från Wikipedia

3
  • Shinji och Rei är biologiskt halvsyskon eftersom de delar sin mor (med en annan biologisk far), och medan Gendo inte har något biologiskt förhållande med Rei är hon hans styvdotter eftersom hon är hans frus dotter.
  • 1 Du kan välja att titta på det på det sättet, men det är faktiskt inte hur stegrelationer fungerar. Om Alice till exempel skilsmässa från Bob och sedan gifter sig med Chet och sedan Alice och Chet har en son, Daniel - Bob är inte Daniels styvfar. Nu har Rei ingen biologisk far eller mor; som sagt är hon en varelse skapad av det genetiska materialet hos Yui och Lilith. Halvsösken förenklar förhållandet mellan Rei och Shinji; hon kunde också betraktas som hans mor (som en klon av henne) eller hans moster (som en klon som "syskon" till henne, som hennes tvilling).
  • Vidare är Gendo (troligtvis?) Reys förmyndare, så på papper kan hon och Shinji vara syskon. Det är ett mycket trassligt släktträd, säger jag.