Anonim

Har du (bortskämd) mjölk? - Varför förstör lite mjölk tidigt?

Jag blev förvånad när jag såg PomPoko med min familj att karaktärerna verkligen var riktigt stora ahem ... se själv:

Jag menar, det kan inte vara naturligt, eller hur? Jag är ganska säker på att förra gången jag såg en tvättbjörn hade den inte den delen så enorm.

Är det kanske någon annan kroppsdel? Du kan se deras svansar på bilden nedan när de använder köttet för fallskärmar, så jag är säker på att det inte är det. den gör verkar dock komma från sina underregioner.

Vad är det med dessa tvättbjörn?

+100

Tvättbjörnarna i den här filmen är inte de vanliga som väst skulle känna till. De är faktiskt Tanuki och är bättre kända som Racoon Dogs på engelska.

Ändå kan du se från bilden ovan att de inte är lika starkt begåvade som de i Ghibli-filmen. Det beror på att filmen tar konceptet från japansk folklore.

I japansk folklore är Tanuki formförskjutare, ungefär som kitsune räv. De är i allmänhet tricksters, men de har positiva konnotationer i Japan trots deras fruktansvärda natur i äldre tider. Det humongösa pungen uppstod bara under Edo-perioden i Ukiyo-e-ritningar - föregångaren till flera andra ritade konstformer och så småningom till manga.

Några teckningar av tanuki flugfiske och drar en kulsäckbåt till stranden.

Jag rekommenderar att du läser Tofugus artikel om tanuki om du vill lära dig mer om dessa varelser.

1
  • 3 Jag visste om folklore tanuki, men inte om förekomsten av riktiga tvättbjörnhundar. Jag hade alltid trott att tanuki var mytologiska varelser baserade på tvättbjörnar.