Anonim

Varför vatten, solljus, jordning och förhållanden är nyckeln till din hälsa och hur man matar, ren & Pr

Vem är den Amaterasu-karaktären de hänvisar till i avsnitt 6?

"Han går alltid direkt till sitt rum när han kommer hem. Han drar en Amaterasu-sama på oss."

2
  • De hänvisar antagligen till den japanska gudinnan av solen. Vilken handling han försöker förmedla är jag osäker på.
  • Går du rakt under horisonten? Jag förstår inte metaforen.

Detta är förmodligen en hänvisning till en av de mest kända episoderna av Amaterasu, Shinto-mytens solgud.

I början skapades världen (eller kanske bara Japan) av Izanagi och Izanami. Som en biprodukt av detta uppstod de tre syskongudarna Amaterasu, Susanoo och Tsukuyomi (de två senare hade domän över havet respektive månen).

Amaterasu och Susanoo hade en långvarig rivalitet / konflikt. Som en del av detta kastade Susanoo en dag en flayed (dvs skinnfri) häst på Amaterasu och utförde några andra råa handlingar. Amaterasu, mycket upprörd av detta, gick in i Ama-no-Iwato, en grotta. Där stannade hon mycket länge. Under denna tid sägs det att solen inte stod upp, och detta ansågs allmänt vara en dålig sak.


Som sådan visar karaktären som hänvisas till i ditt citat Amaterasu-liknande beteende - hålar sig på en avskild plats, precis som Amaterasu gjorde när Susanoo ilskade henne.

Tillägg: detta är en mycket välkänd berättelse i Japan, och skulle förmodligen ha varit ungefär lika uppenbar för japanska tittare som en välkänd biblisk liknelse skulle ha varit för amerikansk publik (eller något liknande).

Han hänvisar verkligen till den japanska gudinnan av solen, Amaterasu. Han hänvisar till berättelsen om solgudinnan och "Heavenly Rock" (Ama no Iwato).

betyder bokstavligen "Solgudens grotta" eller "himmelsk klippgrotta". I japansk mytologi var Susanoo, den japanska havsguden, den som körde Amaterasu in i Ame-no-Iwato. Detta fick solen att gömma sig under lång tid.

För att få Amaterasu ut ur grottan slängde de andra gudarna en fest utanför. När hon hörde ljudet blev hon nyfiken och kikade men blev blind av spegeln Yata no Kagami och så trodde hon att de firade ankomsten av en ännu större och ljusare gudinna än hon själv. Men i verkligheten var det hennes egen spegelbild. Sedan tvingade Tajikarao grottan att öppna upp resten och världen badades i ljus igen. När Amaterasu gick ut ur grottan applicerades en helig försegling på den så att hon inte kunde gömma sig igen.

Dessutom säger Tatsuo Saeki till Makoto direkt efter: Vet du hur hon gömde sig i "Ama no Iwato"?