Anonim

iPad Pro | Flyta

Är ögonteknikerna i Naruto (Byakugan, Sharingan, Rinnegan) baserade på sanna händelser? Eller är de bara myter eller en fiktion skapad av Masashi-Sensei? Någon har några referenser eller en historia bakom det?

2
  • Jag ha sett Rinnegan i Fullmetal Alchemist: Brotherhood också, så jag antar att det finns någon form av bakgrund till det.
  • bra fråga, +1

Enligt Naruto-wiki-sidan på d jutsu finns det två potentiella inspirationspunkter för d jutsu-teknikerna (rinnegan / sharigan / byuakugan).

Den första:

Begreppet d jutsu kan ha inspirerats av Futaro Yamadas roman från 1959, The K ga Ninja Scrolls ( , K ga Ninp ch ), som innehöll två stridande klaner av ninja som hade utvecklat mutationer och förmågor genom selektiv avel, med de unga arvingarna till varje klan som hade mystisk d jutsu.

Eller omväxlande,

En annan möjlig inspiration för d jutsu i serien kan också hittas i Journey to the West-klassikerns titulära karaktär, Monkey God-King, Sun Wukong: Efter att ha ätit alla "persikor av odödlighet", "pillren av livslängd 'och druckit allt' odödlighetens vin 'och fångades sedan efter ett långt uppror mot himlen, förseglades sedan apegudkungen, Sun Wukong, i Lao Tzus åtta Trigram-ugn för att brännas till ask för att Lao Tzu att återta sina piller med lång livslängd. Men efter 49 dagar bröt Sun Wukong ut - starkare än någonsin - hans kropp hade förfinats av lågorna istället för att reduceras till aska. Hans ögon hade också blivit en eldröd och gyllene färg och blev känd som hans "Fiery- ögon gyllene blick "( , Hu y nJ nj ng); ett ögonförhållande som gjorde det möjligt för Sun Wukong att nu se vad som verkligen finns där bara genom att se och förmågan att se och känna igen den verkliga formen av ondska trots vilken form den tog på sig , dimmar hans vision.

1
  • 1 När det gäller Rinnegan som visas i Fullmetall alkemist, inspirationspunkten var förmodligen densamma, kombinerat med det faktum att "Rinne ( ) är den japanska termen för Samsara, cykeln av reinkarnation eller återfödelse i flera indiska religioner" (hämtad från Naruto-wiki-sidan på Rinnegan). Om det gick alkymibaserad ögonteknik, skulle den som är baserad på reinkarnation vara mest meningsfull.