Anonim

Let's Play 8-Bit Adventures 2 (Steam Game Festival Demo) - Ny JPRG inspirerad av klassiker på SNES

Fanns det några karaktärer med namnet "Earp" eller "Wyatt", eller fanns det några karaktärer från en militär bakgrund som var stads Sheriff?

1
  • Jag har inte sett Trigun, så det här kan vara en dum fråga från min sida, men varför tror du att det kan finnas referenser till OK Corral eller Wyatt Earp i Trigun? Det kan vara trevligt att lägga till lite information om vad som motiverade dig att ställa den här frågan.

För att svara på detta helt rakt på sak. Nej. Det finns inga referenser till OK Corral eller Wyatt Earp eller några stadsherdar som hade sin bakgrund till och med kort avslöjade. Men det finns några saker som kan vara indirekt relaterade till eller hänvisade till dessa. Jag ska förklara.

Även om det inte finns några fasta referenser i anime till dessa, finns det några vad efter bilder eller bekanta närvaron till dem.

Yasuhiro Nightow, skaparen av serien Trigun och manga, inspirerades faktiskt av västerländsk filmgenre. Han skapade karaktären Vash på ett liknande sätt som de som han idoliserade i dessa filmer. Mer specifikt en "Gunfighter". Nu när någon säger Gunfighter till dig, finns det några viktiga namn som dyker upp i ditt sinne som; Billy the Kid, Pat Garrett och naturligtvis Wyatt Earp. Huruvida dessa människor hade något direkt inflytande på denna anime är något som är okänt. Det enda sättet att veta är att fråga YN själv.

Även under denna tid fanns det andra anime och manga som tog samma tillvägagångssätt. Såsom Kino's Journey eller Cowboy Bebop.

Så i grund och botten är svaret "Nej" men att titta på Trigun kan skicka vibbar från några av karaktärerna eller platserna eller i stort sett allt som kan relatera till den gamla västern.

(Dessa svar baserades på personlig kunskap och att ha sett och älskat Trigun-serien, så mycket att jag bara tittade på den igen som för 3 dagar sedan.)

0